l1
l2


 

A Citroen Meeke/Lefebvre/Al-Quassimi hármassal megy spanyolba

Szeptember 5.
Az egyre eseménydúsabb őszi szünetben a Citroen is felfedte lapjait a Katalán Rallyra, Kris Meeke mellett Stephane Lefebvre és Khalid Al Qassimi kap majd egy-egy C3 WRC-t. A franciák sportszerű módon kívánnak szerencsét jövőt ideiglenes norvég versenyzőjüknek és lebuktatták a Hyundait :)

A Citroen sem maradt csendben Andreas Mikkelsen kilépését követően. A francia márka ideiglenesen befogadta újdonsült versenyzőjét a szezon közepén, az elmúlt hetekben pedig a közös jövő is felmerült a két fél között, de végül elválltak útjaik. A Citroen Racing alapfelállása azonban továbbra is töretlen – az október 6-9. közötti spanyol állomáson Kris Meeke és Stephane Lefebvre mellett Khalid Al Qassimi kap lehetőséget a királykategóriában. Természetesen Craig Breen-ről em felejtkeztek meg – az ír fiú várhatóan Walesben és Ausztráliában tudhatja majd magáénak a C3 WRC-t.

A márka teljesen sportszerűen megköszönte Andreas Mikkelsen és navigátora, Anders Jaeger közreműködését három futamon, és sikerekben gazdag hónapokat, éveket kívánnak a norvég párosnak.

Yves Matton, a Citroen Racing csapatfőnöke: "A soron következő, vegyes felszíni tulajdonságokkal rendelkező spanyol futam a C3 egyik reménycsillaga lehet, és bízunk benne, hogy az élmezőnyt gyarapíthatjuk. Aszfalton és murván egyaránt gyors Kris Meeke ismét a volán mögött kap lehetőséget, és a legjobbakat reméljük tőle. Rajta kívül Stephane Lefebvre is nagy reménységünk, bizakodva adunk neki esélyt a spanyol futamon. A harmadik autóban Khalid Al Qassimi foglal majd helyet. Három autónk lesz ott Spanyolországban, így Craig Breen rajongói szomorkodhatnak most egy kicsit. Ezt a lépést kénytelenek voltunk meghozni, hiszen költségvetésileg év végén nem tudunk egy negyedik autót beállítani. Az ír versenyzőnket azonban nem kell sokáig nélkülöznünk, hiszen előzetes tervek szerint Walesben és Ausztráliában ott lehet a rajtnál. Ezúton szeretnék gratulálni és sok sikert kívánni Andreas Mikkelsennek és Anders Jaegernek hogy sikerült megállapodniuk a jövő évre. Nagyon élveztük a közös munkát a Rally VB szempontjából pedig nagyon jó dolog, hogy teljes szezonra visszatérnek a bajnokságba. Andreas nálunk is szóba került a jövő évi csapatunk összeállításakor, de a végleges döntés végül az elválás lett."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33