l1
l2


 

Történelmet idéz a Wales Rally

Szeptember 7.
Október végén újból átélhetjük a rali hőskorát - a világbajnokság walesi állomása igazi kuriózumot tartogat a rajongók számára, olyan régi csodákkal találkozhatunk az új generációs WRC-k mellett, mint a Lancia Stratos, az Audi Quattro, vagy a Subaru Impreza.

A világbajnokság utolsó előtti állomására izgalmas betétprogrammal kedveskednek a szervezők a futamra kilátogató nézők számára. Október 26-29. kerül megrendezésre az a Dayinsure Wales Rally, melynek szombati versenynapján a régi ralis fénykorba csöppenhetünk vissza egy kis időre. Az autók a RallyFest, Cholmondeley kastély szakaszán tűnnek majd fel, pontosan azon az útvonalon, ahol a jelenlegi szabályoknak megfelelően épített új generációs WRC-k is végigszáguldoznak majd.

A RallyFest a négy napos ralira megtervezett huszonegy szakasz egyike. Különlegessége, hogy nem a walesi erdők mélyén versenyeznek a párosok, hanem a kastély parkjában. A fénykort közel 40 autó idézi majd fel, A és B csoportos fenevadak, akik a WRC-k előtt izgatják fel majd a nézők fantáziáját.

"Mindenki kedveli és szereti a történelmi jelentőségű rali autókat. Tavaly már bizonyította népszerűségét ez a kezdeményezés, és idén is szeretnénk a régmúltból csodákat felvonultatni." - mondta Ben Taylor, a verseny főrendezője. "Most még átfogóbb rendezvénnyel készülünk, és bízunk benne, hogy a tavalyi sikereket felül tudjuk múlni."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33