l1
l2


 

Megérkezett a Mecsek Rally programja

Szeptember 22.
Kihirdetésre került az ORB soron következő állomásának programja, az 51. Mecsek Rally pénteki prológgal indul, majd az azt követő két versenynapon nem kevesebb, mint 157 versenykilométer alatt dönthetik el a versenyzőpárosok a bajnoki pontok sorsát.

Lassan-lassan, a szezonvéghez közeledve tisztázódnak a futamok körüli mizériák – miután Eger városa megadta a lehetőséget, hogy az Országos Rally Bajnokság hét futammal számoljon az idei szezonban, ezt követően a szervezők rögtön ki is adták a soron következő pécsi állomás versenykiírását. A Bajnokság hatodik futamaként számon tartott helyszín október 13-15. között veszi be a baranyai megyeszékhelyet, illetve a várost övező erdei utakat.

A remélhetőleg szerencsésnek mondható péntek 13-án az adminisztratív és technikai gépátvételek az Expo Center területén lesznek kijelölve, majd késő délután, egészen pontosan 16:45-kor rajtol el az első autó a Plaza parkolójában, ahol kereken egy kilométeres távval hangolódhatnak a párosok a hétvégére és fokozhatják a rajongók hangulatát. A nézőcsalogató programot követően szombaton már a Mecsek szakaszain mérhetik össze tudásukat a nevezők. A hétvége első napjára hét gyorsasági lett kijelölve – Trefort-pusztát és Pécsváradot kétszer, míg a Golgota, Gorica és Alsómocsolád hármast egyszer tudhatják le a versenyzők. E napon három szervizelési lehetőséggel lehet számolni, melynek szintén az Expo területe ad helyet.

Vasárnap már egészen rövid nap vár a párosokra, nézőkre – 9:58-kor lesz az első rajt, míg az utolsó szakasz egy óra után veszi kezdetét. A 9,19 kilométeres Camping után az Orfű kör következik a Ranga László utat érintve – majd ezt a kettő részt még egyszer leteljesítik. A célceremóniára Pécs belvárosában, a Széchenyi téren kerül sor, fél kettő után.

A Historic mezőnye nemcsak hazai versenyzőket sorakoztathat fel október 12-14. között - a szervezők szeretettel várják más európai országok résztvevőit is. A matadorok a pécsváradi, alsómocsoládi, Trefort-pusztai és goricai részek után szombaton, október 14-én fél hat után ünnepelhetnek majd egy díjátadó keretében a pécsi Széchenyi téren.

Az 51. Mecsek Rallye versenykiírása (ORB, ORC) | Az 51. Historic Mecsek Rallye versenykiírása

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33