l1
l2


 

Mikkelsen besegít az R5-ös Hyundai fejlesztésébe

Szeptember 22.
Andreas Mikkelsen az utóbbi időben felforgatta a játékospiacot a világbajnokságon - a norvég versenyző nem elég, hogy a csehektől a franciákton keresztül átigazolt a koreaiakhoz, azonnal bele is kezdett a fejlesztési munkába, a Hyundai i20 R5-öst próbálgatta

A hónap eleje már egy komoly mérföldkővel kezdődött a Hyundai Motorsport számára. Az alzenauiak három futam erejéig biztos lehetőséget adnak annak az Andreas Mikkelsen-nek, aki a szezon elején a Skoda, a közepén pedig a Citroen szárnyai alatt vett részt a VB-n, a soron következő spanyol futamtól kezdve pedig már a Hyundai overálját öltheti magára. A királykategóriás versenyzésig az október 5-ei RACC Rally Catalunya-ig még várnia kell, és hogy ne teljenek unalmasan addig a hétköznapok, a márka R5-ös modelljébe ült bele pár tesztkilométer és a fejlesztés elősegítésének reményében.

Az eset Franciaországban történt meg, két kijelölt tesztnap keretében, ahol főként a murvás beállítások finomhangolásán volt a hangsúly. A csapat a lehető legtöbbet és legjobbat szeretné kihozni az autóból, hiszen olyan kiválóságokkal kerül szembe a WRC2-es kategóriában az i20-as, mint a Citroen DS 3, a Skoda Fabia, a Peugeot 208 T16 vagy éppen a közkedvelt Ford Fiesta.

Az ötlet, hogy Mikkelsent beleültessék az R5-ösbe nem volt véletlen – a norvég fiú elsőként zárta a WRC2-esek kategóriáját Monte Carlo-ban és Korzikán egy Skoda Fabia R5-össel.

"Fontos, hogy továbbra is dolgozzunk az autó fejlesztésén." - kezdte gondolatait Andrea Adamo, a Hyundai Ügyfélosztályának menedzsere. "A szezon első felében letudott kilométereknek köszönhetően Andreas igen nagy tapasztalattal rendelkezik R5-ösök tekintetében, és úgy gondolom, hogy az ő visszajelzései alapján csak pozitív irányba fejleszthetjük autónkat."

Mikkelsen-nek igazán aktív napjai következnek most, hiszen az R5-ös teszt után e héten csütörtökön és pénteken már a WRC-ben töltheti az idejét.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33