l1
l2


c

 

Ott Tanak a Toyotához igazolt

Október 17.
Új csapattal vág neki a 2018-as szezonnak Ott Tanak. A Toyota Gazoo Racing a mai napon hivatalosan is megerősítette, hogy az idei év kétszeres futamgyőztese érkezik a bandához. A három Yaris marad a következő évadra is - Jari-Matti Latvala és Esapekka Lappi áll majd a csapat rendelkezésére az újonnan megszerzett észt pilóta mellett.

A 2017-es debütáló év után jövőre is három autóval folytatja világbajnoki menetelését a Toyota Gazoo Racing csapata. A mai napon a finnek hivatalosan is megerősítették, hogy Ott Tanak és navigátora, Martin Jarveoja érkezik hozzájuk. Az észt páros már a Monte Carlo ralin a Toyota Yaris WRC-vel bizonyíthatnak.

A csapatfőnök, Tommi Makinen egy ideje már pályázik a 30 éves versenyzőre, és nagy örömmel tették közzé a hírt, miszerint megtörtént a két fél között a szerződéskötés két futammal az idei szezon befejezése előtt.

A Toyota Gazoo Racing 2018-as felállása:
Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila
Esapekka Lappi – Janne Ferm
Ott Tanak – Martin Jarveoja

Kaj Lindström, Juho Hanninen jelenlegi navigátora közel marad a tűzhöz – már az idei ausztrál ralin is sportigazgatóként lesz jelen a csapat életében. Ezzel a felállással pedig jövőre még nagyobb lendülettel vágna neki a világbajnoki küzdelmeknek Tommi Makinen legénysége.

Tommi Makinen: "Nagy örömünkre szolgál, hogy kemény munkák árán hivatalosan is bejelenthetjük Ott Tanak érkezését. Ő az, aki egy az egyben képviseli az ifjúságot és a tapasztalatot, mely jellemzők mellé egy megfelelő mentális attitűd is kapcsolódik. Szerintem ezek alapján kiválóan illik bele a csapatba. Ahogy a Yaris WRC, úgy Ott is az idei szezonban túlszárnyalta az elvárásokat, így biztos vagyok benne, hogy ez az együttműködés minden felületen gyümölcsöző lesz. Mindezek mellett Kaj-nak szeretnék gratulálni az új pozícióhoz. Saját versenyzői karrierem alatt volt szerencsénk átélni egy közös Monte Carlo rali győzelmet - nagyon jól ismerem őt, tudom, hogy profi ebben a sportágban. Végezetül szeretném köszönetemet és elismerésemet tolmácsolni Juho Hanninen felé. Ő mindig is a Toyota család tagja lesz, és fontos szerepet játszott abban, hogy a Yaris ott legyen most, ahol van."

OTT TANAK
Születési idő: 1987. október 15.
Nemzetiség: észt

Főbb jellemzők:
2008. észt rally bajnok
2009. észt rally bajnok
2009. első WRC rally
2010. Európai Pirelli Star Driver
2011. Második hely az FIA SWRC bajnokságban (3 győzelem)
2017. Első WRC győzelem, Rally Sardinia, második győzelem a német ralin

WRC Statisztika:
WRC rajthoz állás 77, Győzelem 2, Dobogó 10, Szerzett pontok 379, Szakaszgyőzelem 73

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33