l1
l2


 

Grönholm besegít az R5-ös Proton fejlesztésébe

November 6.
Kétszeres világbajnokkal erősített a Rally VB-s visszatérésére készülő Proton, Marcus Grömholm a múlt hónap végén Wales útjain tesztelhette a Proton vadonatúj versenyautóját, az R5-ös Iriz-t.

Grönholm nem először került tesztpilóta szerepbe, ugyanis a Skoda Fabia R5-öshöz is volt már szerencséje korábban, mégpedig pontosan ahhoz a típushoz, mellyel az idei évben Pontus Tidemand világbajnoki kategóriagyőzelmét ünnepelhette. Mindezek mellett jelenleg a Volkswagen-nél tevékenykedik a finn, és nagy valószínűséggel a Polo R5-ös első kilométerei is az ő nevéhez kapcsolódhatnak.

"Igen, vezettem az autót, de nem szeretnék róla túl sokat mondani még." - árulta el titokzatosan az autosport.com-nak Grönholm. "Ez egy privát jellegű teszt volt, és a jövőre vonatkozóan nincs semmilyen konkrétum."

A MEM csapat feje, és a Proton-os projekt feje, Chris Mellors teljes mértékben elégedett volt a tesztekkel. "Nagyon örülünk és köszönjük Marcus munkáját, sokat segített nekünk." - mondta el Mellors. "Egész nap vezette az autót, és szerencsére csak néhány apró pontra tért ki, amin változtatna vagy még egyszer felülvizsgálna. Mivel még nem járunk az ezer kilométeres tesztnél sem, ezért kifejezetten nagy szenzáció volt a számunkra, hogy nem kell szinte mindent előlről kezdenünk. Nem tagadjuk, szeretnénk Marcus-szal együtt dolgozni, de ehhez még sok mindent kell tennünk - meglátjuk mi sül ki belőle."

A Mellors Elliot Motorsport részéről azt is megerősítették az illetékesek, hogy 2018 első felére tervezik a csapat hivatalos bemutatkozását.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33