l1
l2


 

A Rallye du Var-on mutatkozik be az R5-ös Citroen C3

November 9.
Gyakorlati részéhez érkezett a Citroen C3 R5 fejlesztési projektje. A franciák legújabb versenyautójukat ugyan még javában tesztelik, azonban úgy érzik, eljött az idő, hogy a nyilvánosság előtt is megmutassák. A november 23-án kezdődő Rallye du Var keretében Yoann Bonato foglalhat helyet a francia modellben.

Szeptember eleje óta egészen látványos fejlődésen ment keresztül a Citroen Racing által kigondolt C3 R5-ös projektje. Az új generációs modell már sikeresen letudta első aszfaltos és murvás tesztjeit, és a világbajnokságon résztvevő csapattagok is beülhettek egy-egy kör erejéig az autóba. Stephane Lefebvre, Craig Breen neve ugyebár ismert a világbajnokságot követők számára - rajtuk kívül még Yoann Bonato körözhetett a C3-assal, aki egyébként az idei szezonban a francia bajnokság elsőségének örülhetett. A tesztek során már több, mint 4000 kilométert pakoltak a Citroen-be, és ez idő alatt határozottan pozitív visszajelzés érkezett teljesítmény és megbízhatóság terén.  

A Citroen Racing szakemberei úgy érzik, a háttérbeli teszteket megfelelően elvégezték, és most annak az ideje következik, hogy a nyilvánosság előtt is megmutathassák legújabb gyöngyszemüket. Az időpont már itt van a küszöbön, hiszen november 23-26. között kerül megrendezésre az a nemzetközi szinten is elismert Rallye du Var, melyen először lehet látni versenypályákon a Citroen C3 R5-öst. A francia bajnokság utolsó fordulójaként számon tartott eseményen természetesen nullás autóként lesz ott a márka, hiszen az FIA által még nem történt meg a homologizáció.

A volánnál az a Yoann Bonato foglal helyet, aki a 2017-es év francia bajnoka lett - négy győzelemmel és egy Citroen DS3 R5-össel. Segítségére állandó navigátora és bajnoktársa, Benjamin Boulloud lesz. A franciák bíznak abban, hogy nullás autóként is sikerül olyan tapasztalatokat átélnie majd kiválasztottjuknak, mely alapján a mérnökök még kedvezőbb finomhangolásokat generálhatnak a C3-ason.

Yves Matton, a Citroen Racing csapatfőnöke: "Yoann nagyszerű évet teljesített a francia bajnokságban, hiszen elnyerte a bajnoki címet egy DS3 R5-össel. A szerencse ugyan nem mindig volt az oldalán, hiszen az előző két szezonban a világbajnokság WRC2-es kategóriájában kapott hideget-meleget is. Az elmúlt hónapok teljesítményei alapján azonban nem  volt kérdés, hogy őt kérjük-e fel a tesztelésekre illetve az autó nyilvános bemutatására a Rallye du Var keretében.  Ő egy kiváló versenyző, aki a fejlesztések során is folyamatosan a segítségünkre és rendelkezésünkre áll. A novemberi utolsó hétvégén lehetőségünk nyílik az autó bemutatására, mely ténnyel a nézőknek és az autó iránt érdeklődő leendő ügyfeleinknek kedvezhetünk, de számunkra is lesz tétje a kilométereknek, hiszen a visszajelzések alapján még jobban körvonalazódhat a Citroen C3 R5-ös kiléte."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33