l1
l2


 

Egyszerre mutatkoznak be a jövő évi autók

November 12.
A megszokottól eltérően többet kell várnunk a Rali VB legújabb fenevadjainak a bemutatójára - a sorozat résztvevői január elején egy nemzetközi autoshow keretében mutathatják be az új generációs WRC-k 2018-as változatait. A birminghami bemutatóról a Ford, a Hyundai, a Citroen és természetesen a Toyota sem hiányozhat.

Nem aprózzák el a világbajnokság résztvevői újdonsült fejlesztésük bemutatását – minden egyes szereplő 2018. január 11-14. közé már most beírhatja menetrendjébe a szereplést, hiszen a Birmingham Autoshow keretében hivatalosan is lelepleződnek a sorozat következő szezonjának autói. A Ford, a Hyundai, a Citroen és a Toyota is szépen sorban, a csütörtöki nyitónapon juthat szóhoz, ahol egy látványos show keretében leleplezhetik a versenyautókat, mellyel a szezont kívánják majd teljesíteni.  

Természetesen nemcsak az autókat vehetjük szemügyre, hanem a csapatvezetők és a jövő évben főszerephez jutó versenyzőpárosok gondolatait is meghallgathatjuk a bemutatók során. Lényegében már ebben az időpontban minden tisztázott lehet, hiszen rá két hétre meg is kezdődik a szezon Monte Carlo útjain, január 25-28. között.

A nemzetközi show természetesen nemcsak a királykategória csodáit mutatja be – minden egyes technikai sportág szóhoz jut, a ralinál maradva pedig a WRC2-es és WRC3-as duók is kapnak majd egy-egy standot, ahol a rajongókkal közös fotók és kötetlen beszélgetések lehetnek terítéken. Pontosan emiatt gondolkodtak el a ralis résztvevők a Birmingham-i lehetőségen – szeretnék megragadni az alkalmat, hogy az érdeklődők és rajongók még közelebb kerüljenek a világhírű csapatokhoz.

A Rali Világbajnokság az idei évben hatalmas előrelépést mutatott érdeklődés tekintetében. Az új generációs, még brutálisabb WRC-k nemcsak a pálya szélén növelték a nézők számát, hanem az online közvetítések sikerességének köszönhetően otthonukból is futamról futamra egyre többen követik a királykategóriás csatározásokat. Egy független elemző, a Nielsen Sports egy laza 17%-os növekedést könyvelt el.

A Rally VB komisszárja, Oliver Ciesla elmondta, hogy nem is tudna elképzelni jobb VB szezon kezdetet, mint egy nemzetközi show-n való bemutatkozást, mellyel az évüket vetítik előre a csapatok.

"Egyértelműen a 2018-as év lenyűgöző autókat és világszintű versenyzőpárosokat rejt, akiket testközelről is szemügyre vehetnek az érdeklődők a helyszínen. A nemzetközi autóshow-nak köszönhetően most egy hatalmas lehetőséget ragadhattunk meg a WRC-k bemutatkozására."

"A WRC-kről csütörtökön hull le a lepel, de az egész hétvége alatt elemezhetik az autókat a nézők, és számos versenyzőpárossal is találkozhatnak."

Hasonló gondolatokat osztott meg a rendezvény szervezője, Kate Woodley is, aki szerint páratlan lehetőség ez azon rajongók számára, akik testközelből szeretnék megtudni, mi várható 2018-ban.

A lehetőségnek különösen örült az idei világbajnok csapat vezetője, Malcolm Wilson. Az M-Sport feje évek óta aktív részese e kiállításnak, és szerinte is páratlan lehetőség ez a WRC-k felvezetésére. "Fantasztikus dolog egy ilyen rendezvényen részt venni, méltó módon lehet indítani így az évet. Bízom benne, hogy január elején majd az is kitűnik, hogy sokkal jobban szeretnénk bizonyítani a szezonban."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33