l1
l2


 

Evans lép Tanak helyére az M-Sportnál

November 12.
Elfyn Evans az idei szezonban is érezhette az M-Sport támogatását világbajnoki szereplésein, jövőre azonban a DMack-os körökből kilépve teljes egészében Malcolm Wilson utasításait követheti. A walesi futamgyőztes nem tagadja, szeretné az immáron ötszörös világbajnokot, Sebastien Ogiert csapattársának.

Elfyn Evans az idei szezonban ugyan Ford Fiesta WRC-vel teljesíti a kilométereket, de nem teljes egészében élvezi az M-Sport támogatását, hiszen félig a DMack pártfogoltjaként áll a rajthoz. Jövőre azonban ismét főállású M-Sportos lehet, ennek fényében pedig nem tagadja, hogy szeretné a walesi futamon ötödik világbajnoki címét ünneplő Sebastien Ogiert csapattársnak. A walesi fiú előléptetése már várható volt, miután Wilson bácsi észt versenyzője, Ott Tanak 2018. januárjától a Toyota Gazoo Racing-et erősíti. Lényegében Ogier jövője sem biztos a Fordnál - a francia címvédő tárgyalások közepette van a napokban, ahol nemcsak a csapatok ajánlatait mérlegeli, hanem feleségének javaslatát is, aki inkább otthon marasztalná férjét.  

Az autosport.com a témával kapcsolatosan felkereste Evanst, aki a következőket mondta el: „Nagyon remélem, nem fog elmenni a csapattól. Jó volt velük az idei szezonban is együtt dolgozni, Seb és Julien igen tapasztalt versenyzőpáros, akiktől nagyon hasznos és jó dolgokat tanultam e pár hónap alatt. A banda elismerő teljesítménnyel zárt idén, viszont úgy érzem, van még benne több, amit a jövőben együtt, közösen megmutathatnánk."

"A drasztikus csapatfelállás változtatása sem lenne előnyös. Kedves emlék még a 2015-ös szezon, amikor Ott-tal nagyjából hasonló szinten álltunk a csapatnál, és közösen vívtuk a csatáinkat a többiekkel szemben." - tette hozzá Evans. "Most más helyzet van, és nem mondanám biztosra, hogy sokkal jobban nőtt azóta az önbizalmam - inkább másabbfajta ez a bizalom. Persze folytatódna a helyzet tovább Seb nélkül is, de azért jó lenne, ha maradna.”

Malcolm Wilson lehet, sejti világbajnok versenyzőjének jövőjét, azonban a csapatfőnök nem kíván semmilyen gondolatokat közzétenni az ausztrál raliig.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33