l1
l2


 

Mindenki nyerni akar Ausztráliában a Hyundai-nál

November 12.
Már a negyedik teljes szezonját fejezi be a soron következő ausztrál állomáson a Hyundai Motorsport. Az évad záró megmérettetésén három i20 Coupe lesz ott a rajtnál. Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen és Hayden Paddon célja nagyjából egy és ugyanaz - a győzelem!

Izgatottan várja a Hyundai Motorsport az idei szezon utolsó, mindent eldöntő hétvégéjét. A tét nem kicsi, hiszen még javában összetettbeli helyezések múlhatnak a 2017-es év záró kilométerein. A bajnoki cím sorsa Walesben ugyan már eldőlt a konkurens márka és versenyzőpáros javára, így a további pozíciók bebiztosítása mellett az alzenauiak az ausztrál gyorsasági szakaszokkal már előre szeretnének tekinteni a következő évadra. 

A logisztikai nehézségek miatt a Hyundai a megszokott hármas felállásra tért vissza. A trióból mindenkire árgus szemek szegeződnek, ami nem véletlen – Hayden Paddon új-zélandi fiúként a hazai szurkolók támogatását élvezheti, Thierry Neuville egy kimagasló eredménnyel az összetettbeli tábla második helyét csípheti el, míg Andreas Mikkelsen-ben is él a vágy a bizonyításra, hiszen tizenkét hónappal ezelőtt nem volt tőle gyorsabb.

A most következő kilométerek jelentős kontrasztot mutatnak a walesi körülményekhez képest – ugyan murváról beszélhetünk itt is, de a feltételek nagyban különböznek. Mivel a tesztelés tiltott Európán kívül, ezért nagyjából hasonló felkészülési szinttel állnak a csapatok a rajtvonalhoz.

A NEGYEDIK FEJEZET VÉGE
A negyedik, azaz a 2017-es szezonja a Hyundai-nak nem feltétlen sikerült rosszul. Az alzenauiak eredménylistája igazán kecsegtető - három győzelem, tíz dobogó, hetvenhét szakaszgyőzelem, ötvennégy powerstage pont az idei mérlege a bandának.

Az ausztrál rali még azért dönthet javában a Hyundai-os versenyzők sorsáról, éppen ezért optimistán és ereje teljében szeretnének a fiúk muzsikálni a szigeti hétvégén. Andreas Mikkelsen tavaly ugyan a Volkswagen színeiben diadalmaskodott - a norvég fiú pedig nem tagadja, hogy nem lenne ellenére, ha ezt a jelenlegi csapatával is sikerülne megismételnie. Mikkelsen mellett egyébként a másik győzelemre esélyes és kiéhezett versenyző még Thierry Neuville, akinek az összetettbeli második helye múlhat az ausztrál pontokon.

Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "Nagy reményekkel és várakozással tekintünk a szezonzáró ausztrál rali elé, ugyanis a csapat a legjobb formáját szeretné mutatni zárómomentumként. Minden versenyzőnk éhes a sikerre, és egytől-egyig mindegyik srácunknak megvan az esélye a dobogós helyekre, és a legfelső fokára is természetesen. A konstruktőri táblán el kell fogadnunk a második pozíciót az M-Sport mögött, ám ugyanakkor az idei szezonban hasznos tapasztalatokat gyűjtve tekintünk előre a jövő évre. Ausztrália egy olyan futam lehet, ahol nemcsak egy győzelemre lehet esélyünk, hanem még több dobogós helyre. Van ugyan néhány új szakasz az idei menetrendben, de ez nem feltétlen rossz, hiszen egyenlő feltételeket jelent. Thierry és Nicolas tavaly harmadikként zártak itt, idén pedig magasabbra szeretnék tenni a mércét. Természetesen tudjuk, hogy vetélytársaink is erre törekednek, így nem lesz egyszerű dolgunk.”

Hayden Paddon/Seb Marshall (#4 Hyundai i20 Coupe WRC)
Hayden Paddon és társa most egy olyan helyszínen áll rajthoz, ahol hatalmas támogatást élvezhetnek mind a barátok mind a rajongók oldaláról. A kiwi srác idei legjobb eredménye egy lengyel második hely, így ennek fényében reméli, hogy utolsó felvonásként sikerül majd bizonyítania közönsége előtt.

Paddon: "Mindig is szép dolog, hogy elmegyünk a világ másik oldalára versenyezni. Ugyan nem egészen otthoni esemény a számomra, de közel van Ausztrália Új-Zélandhoz, így majdnem olyan, mintha hazai futamon indulnék. Fantasztikus hangulat uralkodik a pálya szélén, és remélem, sikerül majd egy jó autózással megköszönni a barátok, a rajongók támogatását. Az előző szezonhoz képest kevesebb közúti rész lett kijelölve a kiírásban, helyére azonban még több erdei szakasz került. Ez kicsit másabb nézetet ad az eseménynek, de bízunk benne, hogy nem hátráltat majd bennünket. Összességében pozitívan tekintek az idei utolsó versenyhétvégére."

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (#5 Hyundai i20 Coupe WRC)
Egy walesi második hely után Thierry Neuville és navigátora, Nicolas Gilsoul továbbra is eséllyel pályázik az év végi összetettbeli második pozícióra. A belga párosnak erős teljesítményt kell produkálni Ausztráliában ahhoz, hogy a rivális Ott Tanakot maguk mögött tartsák.

Neuville: "Ausztrália egy élvezetes esemény, ahol a múltban több ízben is sikerült megcsípnünk a dobogót. Biztos vagyok benne, hogy jó érzés lesz egy ilyen nagyszerű légkörben és napsütésben befejezni az évet. A célom egyértelműen az lesz, hogy az összetettbeli táblán bebiztosítsam a második helyet. Bízom a legjobbakban!”

Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger (#6 Hyundai i20 Coupe WRC)
A Coffs Harbour központtal megrendezett esemény igazán kedves a norvég párosnak, hiszen ők voltak azok, akik a tavalyi szezont győztesként zárták az ausztrál utakon mutatott határozott teljesítménynek köszönhetően. A walesi dobogóról kishíján elmaradtak, de az előző szezonbeli eredményen felbuzdulva bíznak abban, hogy most nagyobb eséllyel pályázhatnak a top3-ra.

Mikkelsen: "Ausztrália talán a legkedvesebb futam számomra, ahol az elmúlt években egészen kedvező eredményeket sikerült elérnem. Tavaly elsők lettünk, és remélem, hogy a Hyundai Motorsport színeiben valamilyen hasonló csodás eredményt sikerül majd elcsípni. Egy jó pozícióval már önmagában is pozitívan tekinthetnénk a 2018-as, már teljes szezonunkra. Ausztrália mindig is komoly kihívást jelentő esemény volt, ahol szemfülesnek kell lenni minden egyes méteren. Alig várom a rajtot!"

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33