l1
l2


 

Két autóval zárja a szezont a Toyota

November 12.
A Toyota Gazoo Racing csapata az évad utolsó ausztrál megmérettésén zárja debütáló évét. A november 16-án kezdődő kilométereket a finn csapat színeiben Jari-Matti Latvala és Esapekka Lappi teljesíti, míg Juho Hanninen navigátora, Kaj Lindström sportigazgatói szerepben próbálhatja ki magát.

Az ausztrál rali központja Coffs Harbour, ahol változatos kavicsos utakon és sok helyen szűk erdei részek várják a világbajnokság résztvevőit. Mindezek mellett bizonyos szakaszokon látványosan kinyílnak a pályák és pompás látvány tárul a nézők és résztvevők elé. Komoly kihívás jelent majd várhatóan a nagy por, mely az erdők övezte utakon majd megülhet, nehezítve ezzel a később érkező párosok dolgait.  

A tengerparti városban pénteken, november 17-én kezdődik a verseny - délelőtt három szakasz került kijelölésre, melyet egy kisebb kitérő után újból leteljesítenek a versenyzők. Este egy látványos gyors került bele a menetrendbe, melyet Coffs Harbour központjában bonyolítanak le a szervezők - a városi részt pedig szombat végén zárásként újból szemügyre vehetik a rajongók. A szombati akció dél felé tart majd egy kicsit, és magába foglalja azt a Nambucca gyorsot, mely 49 kilométeres távot fog jelenteni. Hogy ne legyen egyszerű a feladat, e közel ötvenes részt kétszer tudhatják le a szereplők. Vasárnap még a fennmaradó öt szakasz következik, egy powerstage befejezéssel.

Kaj Lindström (Toyota Gazoo Racing Sportigazgató): "Nagyon örülök, hogy Tommi felkért erre a posztra, természetesen nem tudtam nemet mondani. Óriási kihívás ez most a számomra, de szerencsére a környezet ismert, hiszen nem csak a csapat versenyzői közé tartozhattam, hanem egészen régóta benne vagyok már ezekben a körökben. Azt tudom, hogy a verseny alatt mi történik, hiszen navigátorként átláttam a dolgokat, de azért most még lesznek óvatos lépéseim, hiszen a verseny előtti és utáni feladatok még azért újak lesznek. Tehát lényegében bizonyos szempontból újoncként utazom Ausztráliába. A felkészülés sikeres volt, optimistán tekintünk a futam hétvégéjére. Jari-Matti már többször sikeresen szerepelt itt, és Esapekka is tündökölt a WRC2-esek között. Az időjárás előrejelzés szerint eső várható, ami igen megbonoldíthatja majd az eredményeket."

Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC #10): "Nagyon várom az ausztrál ralit, igazán kellemes egy esemény. Úgy gondolom, ez egy tökéletes helyszín arra, hogy befejezzük az évet - kedvező időjárással és napsütéssel. A szakaszok gyorsak és folyékonyak, kedvelem az ezzel járó tempót. Idén lesz néhány új rész, amely régóta nem szerepelt már a kiírásban. Úgy gondolom, a Yaris kedveli az ilyen terepet, így Ausztráliában nem lehet baj. Célom a határozott teljesítmény mellett egy dobogós hely megszerzése lesz."

Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC #11): "Az ausztrál rali egyik fő jellemzője a felszínen lévő laza kavics, így az első autók igen nagy feladatot kapnak a takarítással. Nagyon fontos momentuma lesz a hétvégének a gumiválasztás, ha meleg lesz, ha eső lesz, mindkét tényezőnél el kell gondolkodni az abroncsokon. Bízom benne, hogy Ausztrália kedvező lesz a számunkra, és pozitívan tudjuk befejezni a szezont."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33