l1
l2


 

Visszatér a Ford?!

November 12.
Ogier maradna, ha a Ford jönne, idáig ismert a sztori, most egy francia lap belső információra hivatkozva tényként kezeli a kék ovál visszatérését.

“Információink szerint a Ford felkészül a Rali Világbajnokságra való visszatérésre, ahol az M-Sporttal karöltve venne részt.” - írja a francia Autohebdo. 

A konstelláció, amit már évek óta várunk vissza.
Amennyiben az információ hitelesnek bizonyul, nem csak mi rajongók örülhetnénk ennek, hanem az immár ötszörös világbajnok Ogiert is maradásra bírhatná, aki idén többször is nyilatkozta, hogy az M-Sportnak szüksége lenne gyári támogatásra ahhoz, hogy jövőre is versenyben lehessen a világbajnokságért, és ez esetben ő is könnyebb szívvel maradna.

Miután a Ford kiszállt a VB-ről sem szakadt meg a partneri kapcsolat az M-Sport és közöttük, az M-Sport még mindig Fordokkal versenyez, de az anyagi támogatás megszünt az amerikai cégtől.

Viszont, ahogy a cikk is megjegyzi, 2018-tól nem támogatják gyárilag a Ken Block rallycross csapatát, és az így felszabaduló pénzeket a ralira tudják költeni.

Az Opens&Tightens twitteroldal posztolta az Autohebdo cikkét, amire a Gerard Quinn a Ford Motorsport Európa volt vezetője, aki jelnleg is a Ford Performance-nál tevékenykedik csak két zárt száj szmájlival válaszolt. Ès tudjuk, nem zörög a haraszt...

Mi arra tippelnénk, hogy az ausztrál versenyen kerül sor a bejelentésre(már ha lesz bejelntés), ahogy Ogier is az év utolsó versenyére időzíti a jövőjére vonatkozó bejelentést.

VAdam

 

 

 

 

 

 

 

 

33