l1
l2


 

Ogier hosszabbított az M-Sporttal

November 29.
Sebastien Ogier döntött – az immáron ötszörös világbajnok egyrészt nem vonul vissza, másrészt jövőre is az M-Sport színeiben, Fiesta WRC-vel versenyez. Célja nem is lehet más, mint hogy hatodik világbajnoki címét is megszerezze az új generációs autók második szezonjában.

Sebastien Ogier az Ausztrál Rali utánra ígérte döntését, és mivel konkrét dátumra nem utalt nyilatkozatai során, ezért amíg lehetett, húzta a dolgot - végül kedden, az esti órákban egy látványos sajtótájékoztató keretében jelentette be a jövő évvel kapcsolatos terveit. Az első kérdés az volt, folytatja-e pályafutását a világbajnokság keretében, míg másodszorra a csapat téma volt az érdekes. Nos, mindkettőre választ kaptunk: 2018-ban ott lesz a rajtvonalnál a francia, az M-Sport támogatásával.

Az est során az M-Sport megragadta az alkalmat és Ogier csapattársára is kitért. A walesi futamon aratott győzelmével Elfyn Evans bőven kiérdemelte Malcolm Wilson bizalmát, így az ötszörös világbajnok mellé az összetett ponttáblán ötödik helyen végző versenyző csatlakozik.

Ogier természetesen navigátora mellett is kitart - segítségére 2018-ban is Julien Ingrassia lesz, és a Fiestán újból megtalálható lesz a RedBull márkajelzése.

Egyébként nem volt rossz húzás már végre tisztázni a francia páros jövőjét, hiszen a hírek szerint Ogier visszautasította a Citroen ajánlatát, emiatt pedig sokan arra gondoltak, hogy felesége javaslatára tényleg abbahagyja versenyzői karrierjét. A helyzet Malcolm Wilson számára sem volt egyszerű - az M-Sport főnöke kőkeményen dolgozott azért, hogy megfelelő anyagi hátteret biztosítson világbajnokának, és megtarthassa a következő szezonra is.

Ogier elmondta, hogy a sport iránti szeretete annyira erős, hogy egyszerűen képtelen lett volna még most abbahagyni a versenyzést. "Évek óta nem voltunk olyan izgalmas szezon részesei, mint idén." - mondta a francia. "Versenyzőként nagyon szeretnék még ilyen hónapokat újra átélni. Döntésem nyilvánvalóvá tette a sport iránti szeretetem és csapatommal keményen fogunk dolgozni a 2018-as sikerekért. Amit együtt elértünk, egyszerűen elképesztő!"

A csapattól Ott Tanak búcsút vett, akinek helyére Elfyn Evans érkezik. A walesi fiú igazán látványos fejlődést és sikereket mutatott idén, így Wilson választása nem volt kérdéses.  "Nagyszerű évet tudtunk le, a második helyek mellett egy győzelemnek is örülhettünk. Jövőre a következő szintre szeretnénk lépni, és még több sikert kívánunk elérni. Most ugyan jön egy kis szünet, de alig várom a Monte Carlo rali rajtját." - mondta a 28 éves walesi.

A 240 fős M-Sport csapata nem titok, hogy jövőre akár három autó indításában is gondolkodik. Első körben két jelölt neve merült fel - Teemu Suninen a lengyeleknél és a finneknél idén már WRC-vel is megvillant, rajta kívül Pontus Tidemand, a WRC2-es bajnok lehet még a Fiesta WRC-re.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33