l1
l2


 

Alakul a jövő évi EB program

November 30.
Az Európa Bajnokság hivatalos jövő évi menetrendjére ugyan még egy kicsit várnunk kell, de a szervezők nagyjából felvázolták a 2018-as terveket. Március 22-én az Azori-szigeteken indulhat a kontinens viadal, míg október 12-én Lettországban teljesítenék az utolsó kilométereket.

Az FIA Motorsport Tanácsának következő ülése december 6-ára esik, mely időpontra ígérik a szervezők az Európa Bajnokság menetrendjének hivatalos megerősítését. Az előzetes tervek szerint hat futamban biztosak a szervezők, viszont az idei sikeres nyolcas felállást nem szeretnék megszakítani, így kettő helyszínt még tisztáznak a napokban a Mikulás napjáig.

Jean-Baptiste Ley, az EB koordinátora: "Örömmel jelentjük be az Európa Bajnokság 2018-as menetrendjére vonatkozó előzetes részleteket. Nyolc eseménnyel szeretnénk számolni, melynek helyszíneíről jövőhéten teljes képet adhatunk. A sorozatot az Azori-Szigeteken nyithatjuk meg márciusban, míg a szezont a Rally Liepaja-n fejezhetjük be. Pozitívan tekintünk a jövő évi csatákra, és bízunk benne, hogy egy nagyon izgalmas és pontokra kiélezett küzdelmek szemtanúi lehetünk 2018-ban."

Azori kezdés után Kanári-szigeteki folytatás lehetséges, mely május elejével a szezon második állomását jelentheti - és az első aszfaltos kilométereket. A Liepaja egy héttel későbbre csúszik, mégpedig olyan meggondolásból, hogy ne legyen semmilyen fajta ütközés a világbajnokság menetrendjével.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33