l1
l2


 

Monzában ünnepel a Pirelli

December 2.
A világbajnoki visszatérés bejelentése, a sikeres Európa bajnoki és a hazai szereplés után jó hangulatú évzárásban bízik a Pirelli a Monza Rally Show keretében. A decemberi olasz esemény igazán neves sztárokat üdvözölhet, akik péntektől egészen vasárnapig száguldozhatnak Monzában.

Az idei évben ugyan a világbajnokság futamait nem látogatta a Pirelli, azonban európai és olasz szinten is hatalmas sikereket könyveltek el kiváló versenyzőiknek köszönhetően. Az olasz Paolo Andreucci a Peugeot Italia támogatásával például tizedik címét ünnepelhette hazájában kitartásának és eredményének köszönhetően. E hétvége mindenki számára kiváló lehetőség lesz arra, hogy megköszönjék az elmúlt hónapokban nyújtott támogatást és méltó módon, látványos kilométerekkel fejezhessék be 2017-et.

A show csúcspontjai:
Az egyik legnépszerűbb csapat ezúttal is a VR46 lehet, Valentino Rossi-val és egy Ford Fiesta WRC-vel. A kétkeresektől ismert versenyző már ötször bizonyult a leggyorsabbnak a monzai show-n. Rajta kívül érkezik még a Pirelli másik csillaga, Tony Cairoli,aki a motocross világában kilenszeres bajnokként van számon tartva. Várhatóan 100-120 autóval számolhatnak a Monza Rally Show szervezői, így ha valaki éppen nem e két motoros teljesítményére kíváncsi legfőképpen, akkor még bőven találhat magának érdekességeket. A Pirelli Monza Rally korábbi győztesei közül láthatjuk az F1-es Robert Kubicát és a WRC gyári versenyzőjét, Dani Sordot is, valamint a három alkalommal Le Mans győztest, Dindo Capellot.

Az útvonal:
A hétvégi akció kilenc szakaszt tartalmaz, melybe olyan rész is beletartozik, mely már a legendás monzai eseményen 1969-ben is szóhoz juthatott. Összességében 168.65 versenykilométerrel számolhatunk, melyből 74.1 jelenti majd a történelmi részt.

A menetrend:
Az esemény pénteken délután kezdődik, és vasárnap dél környékén ér véget. A Pirelli szociális médiája teljes körűen lefedi az eseményt, beleértve az élő frissítéseket a Monza paddock parkjából.

A versenyzők:
A ralisok számára legfontosabb az a Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen lehet, akik ezúttal szokatlan módon megosztják egymás között a Hyundai i20 Coupe WRC-t. Menet közben egy autóban lesznek, de felváltva vezetnek és navigálnak majd egymásnak. A Citroen-től Craig Breen érkezik, aki az Európa Bajnokság ismert hölgyversenyzőjével, Tamara Molinaro-val hasonlóképpen osztozkodik majd egy DS3 WRC-n. Az olaszoktól Paolo Andreucci, Alessandro Perico, a korábbi Audi Le Mans pilóta, Marco Bonanomi és a korábbi WTCC versenyző Stefano d'Aste érkezik.

A gumiabroncsok:
A Pirelli számos aszfalt ralis gumiabroncsot hoz Monzába, köztük a legutóbbi P Zero RK fejlesztést is, amely ebben az évben harmadik alkalommal nyerte el az Európai Bajnoki címet. Ezenkívül érkezik a P7 Corsa Classic, melyet a történelmi autóknál alkamaznak.

A Pirelli rally tevékenységvezetője, Terenzio Testoni elmondta: "A Monza Rally Show rendszeres esemény a menetrendünkben, mely lehetővé teszi számunkra, hogy szinte teljes aszfalt palettánkat megmutathassuk a szereplőknek - mind kétkeréken mind pedig négykeréken versenyzők számára. Bízunk abban, hogy a minket választó párosok az olasz utakon most is sikereket fognak elérni, ezzel pedig felkészülhetünk a rali világbajnokságra, melyre jövőre teljes egészében visszatérünk."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33