l1
l2


 

Lemondott a Tereprali szakág vezetője

December 3.
Váratlan bejelentést tett az MNASZ tereprali szakágának év végi díjkiosztóján a szakág vezetője: Varga Imre bejelentette lemondását.

Varga döntését azzal indokolta, hogy új szakágvezetőség felállításával, új lendületet kaphasson a Magyar Tereprali sportág. Döntését alátámasztja, hogy az idei évben rég nem látott mélypontra jutott a szakág. A szezonra tervezett hat bajnoki futamból mindössze négyet sikerült megrendezni, a szezont a bugaci Duna-Aszfalt Kupa indította, majd következett Riverside Baja, a világkupa futam Hungarian Baja és a szezonzáró Raid of Champions, miközben nem került sor a Gyulai Várfürdő Kupára és a romániai Rally Raid Sate Mare-ra sem.

A helyzetet tovább árnyalja, hogy a megrendezett négy futam is rendkívül alacsony részvétel mellett zajlott, ezen négy futamon összesen mindössze 15 autós egység adta le nevezését az "első osztályba", melyből csupán öten képviselték Magyarországot és ebből az öt autósból is kettő, mindössze a világkupa futamra, a Hungarian Baja-ra jelezte részvételi szándékát.

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33