l1
l2


 

A PH Sport is megkapja a Citroen C3 WRC-t

December 5.
A Rali Világbajnokság francia márkája privát versenyzők számára is elérhetővé teszi 2017-es szabályok alapján épített WRC-jét. a PH sporthoz kerülő C3-ast azonban nem kaphatja meg akárki.

A Citroen Racing egy várhatóan gyümölcsöző megállapodást kötött a honfitárs céggel, a PH Sporttal. A francia márka privát szintre vitte a C3 WRC-t, viszont csak azok a versenyzők lehetnek ott nemzeti eseményükön az új királykategóriás autóval, akik megfelelnek az előírásoknak, és megfelelő tapasztalattal rendelkeznek.

Az FIA az idei évre megszabta, hogy csak az általuk engedélyezett versenyzők ülhetnek az új generációs WRC-k volánja mögé a világbajnokság keretében. Országos szintekre ez a törvénykezés pont már nem érhet ugyan el, de a PH Sport igazgatója, Bernard Piallat elmondta, hogy cége saját értékelést fog végezni a jelentkező versenyzők esetében.

"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Citroen Racing minket választott, hogy felajánlhassuk a C3 WRC-t a kiválasztott párosoknak." mondta Piallat. "Azokban a bajnokságokban, ahol engedélyezik a WRC-ket, most már nemcsak a régi, megszokott autókat láthatják a nézők, hanem az igazi világbajnoki élményt is átélhetik, ha olyan versenyzőjük van, akiknek kellő tapasztalatuk van ezekhez a fejlesztésekhez."

Ugyan nem a francia márka esetében, de már az elmúlt napokban láthattunk hazai szinteken új generációs autókat versenyezni. Jan Dohnal a cseh Prazsky Rallysprint-en mutatta meg a Fiesta királykategóriás 2017-es tervezetét, míg az EB bajnoka, Kajetan Kajetanowicz a Barborka ralin vihette táncba a Ford WRC-t.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33