l1
l2


 

Rovanpera a Skodához igazolt

December 13.
Az idei év sikerei után a Skoda Motorsport jövőre megfiatalodva és még nagyobb lendülettel száll harcba. A WRC2-ben Pontus Tidemand diadalmaskodott, a különböző regionális és nemzeti bajnokságokban – hazánkban például Herczig Norbi is Faiával szerzett bajnoki címet, a jövő évre pedg még Kalle Rovanpera-t is sikerült megszerezniük.

A Skoda Motorsport számára 2017 az egyik legrangosabb szezont jelenti az elért sikereinek köszönhetően. Pontus Tidemand és navigátora, Jonas Andersson a WRC2-es kategória világbajnok párosa lett, míg a márkának a megszerzett pontoknak köszönhetően a konstruktőri címet is behúzták.

A rali krémje mellett bőven akadtak országok, ahol aratott a cseh márka – pontosan tizennégy elsőséggel gazdagodott még a Skoda - továbbá az Ázsiai-Csendes-óceáni Bajnokság, a Közel-Keleti Bajnokság, a Dél-Amerikai Bajnokság, az Afrikai Bajnokság és az EB U28-as csoportjának a legjobbja lett a Fabia R5-ös. 2018-ban pedig egy újabb fejezet kezdődik a Skoda életében – a WRC2-es kategóriában a valaha is jegyzett legfiatalabb gárdát vonultatja majd fel.

A Skoda már több mint egy évszázada aktív résztvevője a motorsportnak - pontosan 116 éve részese az autóversenyeknek. A héten nagy bulit tartott a  Mladá Boleslav központú banda, hiszen Tidemand WRC2-es elsősége mellett pezsgőt bontottak még az ázsiai-csendes-óceáni bajnoknak, Gaurav Gill-nek, és természetesen annak a Jan Kopecky-nek, aki hazai berkekben hozza sorra a pontokat.

;

"2017 a Skoda Motorsport számára az egyik legsikeresebb és legrangosabb szezon. Ez egy hatalmas eredmény a csapatunk számára, amelyre az egész vállalat büszke lehet."- mondta Bernhard Maier, a SKODA AUTO vezérigazgatója. „Már 116 éve ott vagyunk az autósportban, amit a jövőben sem szeretnénk megszakítani."

Nemcsak a Világbajnokságon, hanem számos nemzeti és nemzetközi eseményen bizonyított a Fabia R5-ös. "A siker egyik kulcsa a Motorosport életében résztvevő szakemberek illetve a kutatási és fejlesztési részlegek gyümölcsöző és szoros együttműködése volt. Autóink szinte a legnehezebb körülmények között is bizonyítottak 2017-ben." - hozzá Christian Strube, a SKODA AUTO Technikai Fejlesztési Igazgatóságának tagja.

A Skoda által 2017-ben nyert nemzetközi és nemzeti bajnokságok közül kiemelkedik az Ázsiai-Csendes-óceáni Rally Bajnokság (APRC), ahol az MRF Skoda támogatásával Gaurav Gill és Stéphane Prévot diadalmaskodott. A cseh bajnokság bajnoki címvédője Jan Kopecky és Pavel Dresler folytatta nyerő szériáját. Rajtuk kívül még 13 páros hozott elsőséget a cseh márkának.

A Skoda gyári csapat sikere egyértelműen növekszik az ügyfelek körében: több mint 170 Skoda Fabia R5-ös autót adtak el eddig az importőröknek és a privát csapatoknak világszerte.

A Skoda Motorsport vezetője, Michal Hrabánek már 2018-ra figyel. "Egyértelműen örömmel tölt el minket, hogy Pontus Tidemandot és Jan Kopeckyt megtartjuk a csapatban. A fiatalok, mint Ole Christian Veiby és Juuso Nordgren már bizonyították tehetségüket.  Jövőre új és egyben tehetséges friss igazolásunk, a 17 éves Kalle Rovanpera nagy reményünk. Egy szó, mint száz - nagyon várjuk 2018-at."- mondta Hrabánek.

A Skoda 2017-es bajnokai
WRC2 – Pontus Tidemand
Ázsiai-Csendes-Óceáni bajnok: Gaurav Gill
Codasur & Paraguay: Gustavo Saba
Afrika: Manvir Baryan
Európa (U28): Marijan Griebel
Csehország: Jan Kopecky
Lettország: Kalle Rovanpera
Libanon: Roger Feghali
Hollandia: Hermen Kobus
Finnország: Teemu Asunmaa
Lengyelország: Filip Nivette
Belgium: Vincent Verschueren
Magyarország: Herczig Norbert
Görögország: Socratis Tsolakidis
Törökország: Burak Cukurova
Németország: Fabian Kreim
Ciprus: Simos Galatariotis

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33