l1
l2


 

VB Tesztüzem: Ford

Január 3.
Ereje teljében érezheti magát az M-Sport csapata Malcolm Wilson irányításával. A csapat évek óta privátként szerepelt a világbajnokságon, 2018-ra azonban beteljesült a régi álom, a Ford újra mögéjük állt. A felkészülést már megkezdte Sebastien Ogier és Elfyn Evans,a cél nem kérdés – idén is bajnoki címekért száll harcba az M-Sport Ford Rally Team.

Nagy port kavart több tekintetben is az M-Sport csapata az elmúlt hónapokban. A világbajnokságon valójában privátként jegyzett bandája az év elején nemcsak magához hódította a négyszeres világbajnokot, Sebastien Ogiert, hanem szemtelen módon minden bajnoki elsőséget bezsebelt a 2017-es évre vonatkozóan (versenyzői, navigátori, konstruktőri). Nemrég nagy kérdés volt, hogy Ogier folytatja-e ralis pályafutását – és ha igen, akkor Wilson bácsi támogatását szeretné-e élvezni a továbbiakban. Miután a francia igent mondott a jövőre, nem csillapodtak a kedélyek, hiszen rá pár napra érkezett a hír, hogy a cumbriaiak megszerezték a Ford bizalmát, így hosszú kihagyás után a márka újból visszakerül a rali vérkeringésébe.

A csapattól Ott Tanak ugyan távozott a konkurenciához, Wilson bácsi mindezek ellenére nem esett kétségbe, és meghívta Ogier mellé azt az Elfyn Evans-t, aki az idei szezonban a DMack csapatánál teljesítette a kilométereket egy Fiesta WRC-ben, és egy győzelmet be is zsebelt hazai pályán, Walesben.
A tesztek már az M-Sportnál is javában zajlanak – Ogier hazájában, Franciaországban, egészen pontosan Col de la Fayolle környékén vitte táncba a pár apró módosításon átesett, 2018-ra felfrissített Fiesta WRC-t.
A világbajnokság hivatalos oldala, a wrc.com a Fordokról is élvezetes tesztvideókat tett közzé:
SEBASTIEN OGIER:

ELFYN EVANS:

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33