l1
l2


 

VB Tesztüzem: Citroen

Január 5.
A franciák a kissé csalódást keltő szezon után még nagyobb lelkesedéssel és odafigyeléssel vágnak neki a 2018-as évnek. A Citroen C3 WRC tesztjei december eleje óta folyamatosan zajlanak, bízva abban, hogy Kris Meeke és Craig Breen is a megfelelő módon tudja felkészíteni autóját az újévre.

Nagy erőbedobással és még több munkával fejezte be a 2017-es szezont a Citroen Racing. A franciák nagyon készültek az új generációs WRC-k debütáló szezonjára, azonban a tervek mégsem úgy alakultak, ahogy azt szerették volna. Ugyan írható győzelem a franciák számlájára, de a sok kudarc és sikertelenség mélyebb nyomot hagyott bennük. Ebből tanulva már decemberben éjt napallá téve dolgoztak 2018-ra, és remélik, hogy a tesztek során sikerült kihozniuk az autóból a legjobbat a versenykörülményekre.

Sebastien Loeb hármas feltűnése mellett a Citroen megerősítette, hogy Kris Meeke mind a tizenhárom állomáson rajthoz áll, míg csapattársa, Craig Breen tíz alkalommal kap lehetőséget bizonyításra.

A kilencszeres világbajnok, Loeb Mexikóban, Franciaországban és Spanyolországban ülhet be Breen helyére, míg a francia csapat harmadik autóját bizonyos alkalmakkor a csapat patrónája, Khalid Al Qassimi birtokolhatja.

A wrc.com ezúttal is összeszedett pár izgalmas videót a srácokról. Meeke és Breen egy három napos teszt keretében készültek fel Gap-tól nem messze a szezonnyitó Monte-Carlo ralira, ami január 25-én startol el.
A három nap alatt próbálták úgy beosztani a fiúk egymás között a pályát, hogy mindkettőjük átélhesse a száraz és nedves körülmények adta beállítások lehetőségeit, sőt, Meeke még plusz egy napot ráhúzott igazán vizes terepeken.

KRIS MEEKE

CRAIG BREEN

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33