l1
l2


 

VB Tesztüzem: Hyundai

Január 9.
A riválisokhoz hasonlóan a Hyundai Motorsport is szépen gyűjtötte a tesztkilométereket december második felében.  Az alzenaui csapat immáron évközbeni igazolásával, azaz Andreas Mikkelsennel egészült ki a Monte Carlo ralira való felkészülés során. A 2018-as szezonnyitóra a norvég mellett Thierry Neuville és Dani Sordo készült nagy lendülettel.

Az alzenaui központú banda az ünnepek előtt bőven begyűjtötte tesztkilométereit Franciaország kijelölt útszakaszain, mellyel a 2018-as szezont készítették elő a versenyzőpárosoknak.

A Hyundai versenyzői, Andreas Mikkelsen és Thierry Neuville az i20-as WRC-t egy, a Nizza melletti hegyi utakon vették birtokba. A második körre Dani Sordo csatlakozott a srácokhoz, aki a tervek szerint a Monte Carlo ralin ott lesz, de a csapat harmadik autóján a spanyol majd Hayden Paddon-nal osztozik az elkövetkezendő futamokon.

Az első teszt Mikkelsené volt december 12-én, aki egészen érdekesen keveredett el Franciaországba. Otthonából repülőgéppel indult el, ám egy csatlakozást töröltek a menetrendből, így pluszban egy 800 kilométeres túra árán jutott el a norvég Nizzába. Ezek voltak tehát a keddi teszt előzményei, míg szerdán Dani Sordo dolgai sem a megszokottak szerint indultak – jobbján Marc Martí helyett Carlos del Barrio foglalt helyet, aki idén végig is kíséri a spanyolt a kijelölt állomásokon.

A Belgiumban már negyedszer megválasztott év autóversenyzője, Thierry Neuville csütörtökön autózhatott kedvére és a 25-én kezdődő Monte Carlo ralira hangolódva.

THIERRY NEUVILLE:

DANI SORDO:

ANDREAS MIKKELSEN:

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33