l1
l2


 

Megérkezett a Monte nevezési listája

Január 12.
Tizenegy WRC rajtol el a Rali Világbajnokság 2018-as szezonnyitóján. A Monte Carlo ralin a gyári csapatok teljes díszben vágnak neki az idei évnek – a Ford, a Hyundai és a Toyota egyaránt három-három autóval harcol a pontokért, míg a Citroen két versenyzőpárosát állítja oda a január 25-ei rajthoz.

Azonnal felpezsdült az élet a birminghami bemutatkozás után. Csütörtökön az autókról lehullt a lepel, rá egy napra pedig már a szezonnyitó futam résztvevőire is fény derült. Valójában nem ért minket nagy meglepetés, hiszen a párosok kiléte és a csapatok felállása már nagyjából december letisztázódott.

Az új támogatót, egészen pontosan a Fordot megszerző M-Sport három duóval szeretné elindítani azt az évet, ahol nem titok, hogy címvédésre törekszik. Sebastien Ogier, Elfyn Evans és Bryan Bouffier lesz Wilson bácsi szeme fénye január végén. A 2017-es bajnokság éllovasai különösen bíznak a szinte minden felszínt felvonultató eseményben, hiszen tavaly Ogier győztesként került ki hercegség versenyén.

A cumbriai gyárnak nem lesz egyszerű dolga, hiszen érkezik a Hyundai, mely csapat még nagyobb elszántsággal szeretné a Fordot letaszítani az élről. Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen, mint főállású i20-asok állhatnak rajthoz, a harmadik autóban pedig most Dani Sordo bizonyíthat.

Második szezonját kezdi el a Toyota Gazoo Racing. Őket eddig 100%-ban finn bandaként ismertük, ám az újdonsült igazolás megtörte a dominanciát, hiszen Ott Tanak Észtországból érkezik a Yaris WRC-be. Makinen természetesen ezt nem bánja, hiszen Tanak személyében is egy páratlan tehetségre tett szert az egyesület.

A Citroen ezúttal kilóg a királykategóriások sorából, hiszen a franciák két autóval tervezik az első megmérettetést. Kris Meeke és Craig Breen kaphat meg egy-egy C3 WRC-t.

Külön csaták ígérkeznek a WRC2-esek mezőnyében az idei évben. Fordosként talán érdemes lesz figyelni Eric Camillire, Teemu Suninenre vagy éppen Kevin Abbringre – azonban a Skoda is egészen kecsegtető felállással érkezik, hiszen Jan Kopecky mellett ott lesz a fiatal tehetség, Kalle Rovanpera is.

A 2018-as Monte Carlo Rally nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33