l1
l2


 

Suninen nyolc futamon Fiesta WRC-vel

Január 14.
Tavalyi sikeres bemutatkozása után idén tovább folytathatja WRC autós karrierjét Teemu Suninen, a fiatal finn pilóta WRC2-es szezonja mellett nyolc VB futamon lehet Sebastien Ogier és Elfyn Evans csapattársa.

Az M-Sport csapat az elmúlt évtizedekben rendre komoly segítséget nyújtott fiatal és tehetséges pilóták felkarolásában, elég csak Mikkor Hirvonen, Jari-Matti Latvala vagy épp Ott Tanak nevét említenünk. Malcolm Wilson csapata idén is folytatja jó szokását, a világbajnok Sebastien Ogier mellé Elfyn Evans-t ülteti be a második számú autóba, míg a harmadik autón több pilóta osztozhat.

A szezonnyitón még a komoly Monte rutinnal bíró francia Bryan Bouffier költözhet be a Fiesta WRC-be (aki Korzikán is visszakapja majd az autót), Svédországban azonban már érkezik Teemu Suninen. A fiatal finn tavaly Lengyelországban mutatkozott be a királykategóriában és alig néhány gyorsasági szakasz elég volt, hogy megszerezze első világbajnoki szakaszgyőzelmét. Következő fellépésre hazai pályán került sor, a Finn Rallyn végig a dobogós helyekért harcolt, végül azonban éppen lecsúszott róla.

Ennyi azonban bőven elég volt ahhoz, hogy Malcolm Wilsontól megkapja a következő lehetőséget. A tavalyi évhez hasonlóan Suninen idén is szerencsét próbálhat a WRC2-es bajnokságban egy R5-ös Fiestával, a hab a tortán viszont hogy nyolc világbajnoki futamon Sebastien Ogier és Elfyn Evans csapattársaként a gyári csapat harmadik Fiesta WRC-jével teheti magát próbára, mely ugyanazt a ruhát öltheti magára melyet Ogier és Evans autóját is dísziti.

Suninen Svédország után Mexikóban, Portugáliában, Olaszországban, Finnországban, Törökországban, Walesben és Spanyolországban kapja meg a világbajnok autót, a Ford Fiesta WRC-t és szállhat harcba a márka-világbajnoki pontokért.

"J ó kis szezonunk lesz, nagyon boldog vagyok hogy ilyen programom lesz 2018-ban!" - mondta Suninen. "Természetesen a fénypontot az a nyolc futam jelenti, melyen az M-Sport Ford gyári csapatának tagjaként a Fiesta WRC-vel szállhatok harcba. Úgy tervezzük, hogy nyugodtan, teher nélkül kezdjük majd a futamokat, mert szerencsére nincs rajtunk nyomás vagy elvárás az eredményeket illetően, szeretnénk kihozni a legtöbbet ebből a lehetőségből."

"Nem kétséges, hogy Teemu mennyire tehetséges és biztos vagyok benne, hogy bizonyítani fogja, mennyire értékes tagja lesz csapatunknak az idei évben. Az még csak egy dolog, hogy első versenyén már megszerezte első szakaszgyőzelmét, de az már mindenképp kiemelkedő eredmény, hogy második versenyén már a dobogós helyekért harcolt. Ez a nyolc futam remek lehetőséget biztosít számára, hogy tovább csiszolja tehetségét és bevallom nem lennék meglepve, ha egy-két verseny végén a dobogón köszönthetnénk.”

Fri

 

 

 

 

 

 

 

 

33