l1
l2


 

Törlik a Dakar hétfői szakaszát

Január 14.
Idén sem telik el nap szakasztörlés nélkül a Dakaron – a szervezők a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt úgy döntöttek, hogy törlik a hétfőre kijelölt versenykilométereket. A futam túlélői konvojban érkezhetnek meg a keddi rajthoz, Saltába.

A vasárnapi közel ötszáz kilométeres táv megtétele után nagyobb teher nélkül térhetnek nyugovóra a két hetes megmérettetés résztvevői. A Dakar rali hétfői, Tupiza és Salta között kijelölt területen ugyanis heves esőzések söpörtek végig, és olyan komoly gondokat okoztak az utakon, hogy a biztonság érdekében a szervezők jobbnak látták törölni azt.

A döntést természetesen a helyi erők is elfogadták Tupiza részéről, hiszen szembesültek a Dakar rali utolsó bolíviai részén történt károkkal – vízben és iszapban úsznak az utak, melyek számos áldozatot követelhettek volna, ha nem avatkoznak közbe a Dakar szervezői.

"Tudtuk, hogy Bolívia ezen része érzékenyebb a változékony időjárásra, de korábban reméltük, hogy sikerrel járunk." - mondta el Marc Coma, a Dakar sportigazgatója. "A körülményeket áttekintve végül úgy döntöttünk, biztonságosabbnak látjuk, ha nem indítjuk hétfőn útnak a menetet, így a srácok konvojban juthatnak el Saltába, ahonnan kedden folytathatják a kilométereket."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33