l1
l2


 

Matton Rali Szakágvezetőként folytatja

Január 16.
Új szerepkörben bizonyíthatja rali iránti elkötelezettségét Yves Matton. A Citroen csapatvezetője már nem csak a márka érdekeit tarthatja szem előtt, hanem az egész sportágét, ugyanis Jarmo Mahonen helyére érkezik a belga úriember, mint az FIA rali szakág igazgatója.

Jarmo Mahonen visszavonulását követően Yves Matton léphet ki csapatvezetői köréből a Citroen-től. A francia irányító hivatalosan február 7-étől veszi át újdonsült posztját a genfi irodában.

A belga a következő hónap elejétől felelős lesz az FIA rai stratégiájáért minden tekintetben, és szorosan együttműködik a WRC Promoter tulajdonosával a minél sikeresebb rali világbajnokságok lebonyolításának érdekében.

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy e pozíciót tölthetem be az FIA-nál, a világmotorsport irányító testületében. A sportban különböző szinteken dolgoztam, beleértve az egyik legsikeresebb gyártót is a történelemben, de ez számomra önmagában egy valóságos cél beteljesülése. " - mondta Matton.

Matton egyébként a Kronos Racing csapat menedzsere volt, mielőtt 2002-ben csatlakozott a Citroen-hez, és végül a francia márkánál léphetett csapatvezetői szerepbe. Hat évvel később ideiglenesen megvált a bandától, de 2012-től újból a Citroen Racing tagja lett, és egészen a 2017-es szezon végéig részt vett a franciák életében.

"Nagy szenvedélye van a sport iránt, és hozzáértése minden tekintetben nagyszerű eszköz lesz a sport jövőbeli fejlődésének biztosításához. Szilárd alapjaink vannak arra, hogy tovább építkezzünk, és bízom benne, hogy a sport egyre erősebbé válik." - mondta Jean Todt, az FIA igazgatója.

A Citroen Racing ugyan még nem tett bejelentést Matton helyettesítéséről, de várhatóan Pierre Budar, aki a PSA Motorsport anyavállalat ügyfél részlegét vezeti,  válhat a franciák vezetőjévé.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33