l1
l2


 

Al-Attiyah szépített a Rally VB-s napon

Január 19.
Nasser Al-Attiyah volt a Dakar rali csütörtöki napjának leggyorsabb versenyzője. A több mint ötszáz kilométeres szelektíven a katari két percet tudott adni Peterhansel-nek, míg a győzelemre hajtó Carlos Sainz inkább biztosra ment, és nyolcadik idejével is őrzi előnyét az élén.

A Toyota versenyzője, Nasser Al-Attiyah a Dakar rali tizenkettedik versenynapján úgy tudott autózni, ahogy szeretett volna - a Rally VB-s gyorsasági szakaszokat is érintő pályán újabb szakaszgyőzelmet begyűjtve két perccel tartotta maga mögött Peugeot-os vetélytársát, Stephane Peterhanselt. Összességében nézve, aki teljesítette a Dakar rali csütörtöki napját, az már önmagában nyertes, hiszen igazán maratoni napon vannak túl a srácok - kőkemény 523 kilométeres versenytávon érhették el a péntek reggelre kijelölt cél helyszínét, San Juan-t.

A Mini újból egy felemás napot tudott le. Orlando Terranova a szakasz első felében bőven hozott első időket a csekkpontokon, és egy alkalommal Mikko Hirvonen is a nyomában volt, de a célhoz közeledve már percekkel morzsolódtak le a srácok. A szerdai rész győztese, Bernhard Ten Brinke ezúttal nem nagyon tudott szóhoz jutni – a holland összetettben Terranova mögött az ötödik pozíciót csípte el.

Al-Attiyah számára nem voltak könnyűek a kilométerek, hiszen több száz kilométeren keresztül szinte fej-fej mellett haladt Peterhansel-lel. A Peugeot versenyzője ezúttal is egyértelművé tette győzelmi szándékát – ez a második hely tökéletesen elég volt ahhoz, hogy faragjon hátrányából az első helyen toporgó Sainz-hoz képest. A két csapattárs között szerdán még egy óra volt a különbség, a maratoni táv után azonban már csak 44 perc.

A Dakar 2018 állása a tizenkettedik versenynap után:
1.Carlos Sainz, Peugeot 42:24:31
2.Stephane Peterhansel, Peugeot +44:41
3.Nasser Al-Attiyah, Toyota +1:05:55
4.Bernhard Ten Brinke, Toyota +1:17:21
5.Giniel De Villiers, Toyota +1:26:31
6.Jakub Przygonski, Mini/BMW +2:51:02
7.SK Al Qassimi, Peugeot +3:20:45
8.Martin Prokop, Ford  +6:04:26
9.P.Van Merksteijn, Toyota +7:10:59
10.Sebastian Halpern, Toyota +9:01:05

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33