l1
l2


 

Rovanpera: "Nyomd tövig, vagy keress mást!"

Január 21.
Kalle Rovanpera fiatal kora ellenére komoly tapasztalattal és tervekkel vág neki első világbajnoki szezonjának. A finn még csak tizenhét éves, de már egy walesi és egy ausztrál futamot letudott a nagyok között.

Nem véletlen, hogy az állandó világbajnoki résztvevők mellett nagy figyelem szegeződik az utóbbi hónapokban Kalle Rovanperára. Mindenki el szeretne vele beszélgetni, meg szeretné ismerni a fiatal tehetséget, hiszen eredményei alapján igazi csillagnak ígérkezik. Több támogatója is előszeretettel büszkélkedik vele, és a bukósisakján szereplő RedBull mikrofonvégre kapta a srácot. Az energiaitalos cég mellett egyébként az M-Sport is szemet vetett a finn fiúra, de végül decemberben hivatalosan is eldőlt, hogy a Skoda Motorsportnál kezdi meg WRC2-es pályafutását a nagyok között.

A viszonylag kevés világbajnoki rutin ellenére Rovanpera már tisztában van a stratégiájával, amivel az új esztendőben szeretne maradandót alkotni. "Nem kell túlgondolni a dolgokat, menni kell előre! Vagy tövig nyomod a gázt, vagy keress valami mást." - mondta Kalle a RedBull-nak.

A Skodával való szerződéskötés ilyen fiatalon nagy reményt jelent Rovanpera ralis karrierjének. Más szemszögből nézve pedig végre megérdemli az elismerést, mivel 13 éves korában kezdett versenyezni, és már akkor meglátták benne a tehetséget. A legutóbbi 2017-es lett bajnokságot győztesként zárta, mely eredmény szintén bizonyítja versenyképességét.

"Bevallom őszintén, nehéz volt meggyőzni az embereket, hogy versenyezhetnék, és hogy elég jó vagyok." - emlékezett vissza. „Apukám (Harri Rovanpera) sokat segített, és külön engedélyeket kért Lettországban és Észtországban, hogy autóba ülhessek. Visszagondolva nem volt nehéz beleszoknom a raliba, hiszen már azelőtt is állandó jelleggel az autók körül mozogtam.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33