l1
l2


 

Neuville nyerte a Monte bemelegítését

Január 25.
Dupla Hyundai sikerrel zárult világbajnoki a szezonnyitó bemelegítése. Thierry Neuville bizonyult a leggyorsabb versenyzőnek a Monte-Carlo rali shakedownján, míg csapattársa, Dani Sordo a második idővel követte őt. A Toyota harmadikként kezdett be legújabb fegyverével, Ott Tanak-kal.

Igen határozottan kezdte meg szezonját a Hyundai Motorsport színeiben bajnoki címre törő Thierry Neuville. A 3,35 kilométeres szakaszon a belga versenyző egy tizeddel volt gyorsabb csapattársától, Dani Sordo-tól. A napsütötte, mondhatni kellemes januári időjárás igazán passzolt a Hyundai-hoz, hiszen rögtön dupla győzelemmel kezdtek be csütörtökön délután.

"A beállítások nagyon jól sikerültek, magaménak éreztem teljes mértékben az autót." - mondta Neuville a hivatalos teszt után. "Magabiztos vagyok már most, és remélem, ez kitart a szezon végéig, így pedig egy jó küzdelem része lehetek. Alig várom a Monte-Carlo rali versenynapjait."

A Toyota Gazoo Racing legújabb igazolása, Ott Tanak rögtön egy harmadik idővel mutatkozott be. A Citroen ugyan nagyon loholt az észt nyakában Meeke jóvoltából, de a Yaris WRC-vel még így is a szoros élmezőnyben tudott maradni Tanak. "A shakedown nagyon pozitív volt, a kezdetektől jól éreztem magam, és nem volt semmi panaszom a kocsira, ami teljesen bíztató. Maga a futam azért különbözik a shakedown nyújtotta körülményektől, így teljes képet még nem ad a versenyzésről. Az első éjszakai gyors nagyon kemény kihívás lesz, de bízom a legjobbakban." - nyilatkozta Tanak.

Kris Meeke egyelőre nem kezdett rosszul, a Citroen számára nem feltétlen rossz egy shakedown negyedik idő. "Az út most igen száraz volt a megszokotthoz képest. Ugyan minél több autó ment végig rajta, annál nedvesebb lett, de ez nem feltétlen rossz, hiszen legalább kipróbáltunk néhány abroncsot és pár módosítást. Örülök ennek az eredménynek, de ez nem ad teljes képet a hétvégéről, így nagy erőkkel készülünk az esti megmérettetésre."

Az M-Sport részéről Sebastien Ogier hozta a legjobb időt, a hetediket, míg közvetlen mögötte Elfyn Evans érkezett. Wilson harmadik reménye, Bryan Bouffier sajnos hamar elvérzett – a francia a pályabejárás során balesetet szenvedett, és navigátorát nyaki sérülésekkel ápolják, így a versenyen nem fognak tudni elrajtolni.

A 2018-as Monte Carlo rali shakedown eredménye:

  1. Thierry Neuville, Hyundai 2:00.2
  2. Dani Sordo, Hyundai +0.1
  3. Ott Tanak, Toyota +0.5
  4. Kris Meeke, Citroen +0.7
  5. Andreas Mikkelsen, Hyundai +0.8
  6. Jari-Matti Latvala, Toyota +1.3
  7. Sebastien Ogier, Ford +1.4
  8. Elfyn Evans, Ford +1.9
  9. Craig Breen, Citroen  +2.7
  10. Esapekka Lappi, Toyota +2.7

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33