l1
l2


 

A Svéd Ralin készül a szezonra a rallycross világbajnok

Január 31.
A Világbajnokság második állomásán egy Skoda Fabia R5-össel Johan Kristoffersson is próbára teszi magát. A rallycross világbajnok két éve ugyan már próbálkozott szembeszállni a havas utakkal, de most úgy érzi, idén a VB mezőnyben is tud villantani.

Johan Kristoffersson két éve, azaz 2016-ban már részese lehetett a számára hazainak számító futamon, de ez lesz az első alkalom, amikor egy olyan autóban foglalhat helyet, amely képes lehet nyerni kategóriájában.

"Amikor két évvel ezelőtt rajthoz álltam, akkor egy Fabia S2000-eshez volt szerencsém, ami nem kifejezetten győzelemre esélyes modell volt." - mondta az autosport.com-nak. "A Fabia R5 igazi fenevad, de nem szabad elfelejteni, hogy azért mégsem ezt a fajta sportot űzöm. Valójában azért döntöttem a rajthoz állás mellett, hogy a lehető legjobban felkészüljek ralicrossos szereplésemre. Nagyon boldog vagyok, hogy elindulhatok. Még egy napot tesztelek a rajt előtt, aztán hajrá."

Kristoffersson 2016-ban a 11. helyen végzett, az idei célja pedig egy top 10-es helyezés lenne. "Tudom, hogy nehéz lesz hosszú távon koncentrálni, de az első három szakaszon nem esne rosszul egy kedvező idő. Fontos, hogy minden kilométeren sikeresen átjussak, hiszen ez hasznos tapasztalatokhoz segíthet hozzá." - mondta.

A teszt során, főként az itiner elkészítésénél profi tanácsokkal gazdagodhat, hiszen a WRC2-esek főszereplői, Ole-Christian Veiby és Pontus Tidemand is segíteni fog neki az előkészületekben.

A PSRX Volkswagen másik versenyzője, a ralis körökben is kedvelt Petter Solberg sem marad távol a svéd utaktól február 15-18. között. A csapattárs feleségével a jobbján és a historic kategóriában autózik majd egyet egy Ford Escort RS1800-assal.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33