l1
l2


 

Latvala: "Nem is tudtam mi következik ilyenkor"

Január 31.
Jari-Matti Latvala a tervek szerint kezdte a szezont – a harmadik hellyel segítette kettős dobogóhoz csapatát Monte-Carlo ralin. A finn kifejezetten örül az eredménynek, hiszen közel fél éve készül arra, hogy a dobogón ünnepelhessen, ám szerinte ez csak a kezdet.

Jari-Matti, beszéltél arról, hogy ledobod a majmot a hátadról ezzel az eredménnyel. Mit értettél pontosan ez alatt?

JML: "A magyarázat nagyon egyszerű: régen álltunk már dobogón Miikkával -  több mint hat hónappal ezelőtt, Szardínián. Az évzárón, Ausztráliában is a legjobb háromba igyekeztünk, mivel egy megnyugtató eredménnyel szerettük volna zárni 2017-et, de helyette inkább sz@rul éreztük magunkat. Ezután pedig még két hónapot kellett várnunk erre a pillanatra. Ha harcolsz, akkor hibázhatsz, de ha nem tudsz harcolni, akkor a hiba sem igazán fér bele.”

Ezt most találtad ki?

JML: "Igen, most! :) Az az igazság, hogy régen voltam dobogón, és a powerstage után már szinte nem is tudtam, mi következik ilyenkor."

Új csapattársad, Ott ad plusz lendületet?

JML: "Ott és Martin csatlakozása az egész csapatnak nagy lendületet adott. Az M-Sport-nál nagyon értékes tapasztalatokra tettek szert. Örülök, hogy közöttünk vannak, és annak is, hogy az autó fejlesztése egyre jobb irányba halad. Most majd kiderül, mit érhetünk el."

A következő állomás Svédország, melyet tavaly győztesként zártál. Az idei menetre mi a terv?

JML: "Tudom, a mellettem lévő úriemberek is szeretnének nyerni Svédországban, ebben 100% -ban biztos vagyok. Csak a gyorsaságra fogok koncentrálni. Szeretem Svédországot, és ez tavaly is megmutatkozott kiegyensúlyozottságban és eredményben is egyaránt."

Miikka, hogy érzed most magad?

Miikka Anttila (JML navigátora): "Jó érzés újból itt lenni. Amikor a dobogón álltunk, azt mondtam, hogy a Michelin sapka tavaly nyár óta új külsőt kapott, de valójában nem igazán tudjuk, mert fél éve nem láttuk. Ahogy előttem Martin (Jarveoja) és Julien (Ingrassia) már elmondta, kemény munka volt, és talán kedvező lenne, ha a mobilhálózat és az idők kicsit fejlődnének."

Tegnap reggel milyen érzés volt hóban autózni?

Anttila: "Karácsony előtt egy nagyon hasznos tesztet tudtunk le hóban, és az sokat segített. A szakasz előtt Esapekka és Jari-Matti idegesek voltak, így azt mondtam nekik: "Hé, srácok, skandinávok vagyunk! Nekünk éreznünk kell ezt!"

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33