l1
l2


 

Összeállt a mezőny a Svéd Ralira

Január 30.
A világbajnokság második, svédországi versenyére, tizenöt legújabb generációs WRC érkezik. Az M-Sport részéről a svéd ralin Teemu Suninen kap lehetőséget a harmadik Fiestában, míg a Hyundai-nál Paddon váltja Sordot. A királykategória mezőnyében idén első alkalommal tűnik fel Mads Ostberg, Henning Solberg, Lorenzo Bertelli és Yazeed Al-Rajhi.

Hatvanhét páros jelezte rajthoz állási szándékát a világbajnokság második, februári állomására. A svéd ralin a szezonnyitón, Monte Carlo ralin bizonyított gyári színekben induló résztvevők mellé ez alkalommal négy WRC-s jelentkező érkezik.

Az idei első, Montés győzelmét még javában ünneplő M-Sport Ford csapata Sebastien Ogier mellett Elfyn Evans-t küldi harcba, illetve harmadikként a finn színeket képviselő Teemu Suninen érkezik. Fiesta WRC még egyébként fog feltűnni a szakaszokon - Henning Solberg, Lorenzo Bertelli és Yazeed Al-Rajhi jóvoltából.

A 2017-es svéd futam győztes csapata, a Toyota Gazoo Racing bíztató reményekkel készül a februári rajtra. A kettős dobogót behúzta a Montén, és ez az eredmény is motiválja az északiakat abban, hogy bizonyítsanak. A csapatvezető, Tommi Makinen ezúttal is Jari-Matti Latvalában, Esapekka Lappiban és Ott Tanakban reménykedhet.

A Hyundai kicsit balul sikerült évkezdés után a svédeknél szeretné megmutatni szebbik oldalát. Andreas Mikkelsen és Thierry Neuville mellől ezúttal Dani Sordo kiesik, és a harmadik Hyundai volánja mögé a kiwi srác, Hayden Paddon érkezik. Tavaly hetedik lett, és a csapat bizalmát a második futamon megkapva egy sokkal jobb eredményben reménykedik.

A Citroen felállása nem változik, hiszen Kris Meeke és Craig Breen képviseli majd a francia csapatot Svédországban. A mezőnyben ezúttal egy harmadik Citroen C3 WRC is feltűnik majd Mads Ostberg irányításával.

A WRC2-es kategória is bőven ígér izgalmakat február 15-18. között. Érkezik a hazaiak egyik kedvence, Pontus Tidemand a Fabia R5-össel, míg hasonlóan egy cseh márkával ígér nagy küzdelmeket Ole Christian Veiby.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33