l1
l2


 

Teljes szezont fut Herczig a Rally EB-n

Február 1.
Új névadó támogatóval és új navigátorral, a Rally EB-n folytatja pályafutását Herczig Norbert. A magyar bajnok hosszútávon számol a kontinensviadallal, idén 6 futam szerepel a programban, ami mellé a Veszprém Rally is bekerült a programba.

Újabb tehetséges magyar versenyzőpárossal gazdagodik az Európa Bajnokság mezőnye. Herczig Norbert úgy döntött, négy magyar bajnoki cím után egy szinttel feljebb szeretné próbára tenni magát, így a csapat támogatásával és újdonsült navigátorával, Ferencz Ramónnal ez az elképzelés meg is valósulhat az idei szezonban. Márciusban már kezd is a magyar páros – irány az Azori-Szigetek.

A héten fény derült a Skoda-titokra – Magyarország immáron négyszeres magyar rali bajnoka, Herczig Norbert új vizekre evez az idei szezonban jelenlegi csapata, a MOL Racing Team és új navigátora, Ferencz Ramón segítségével. Norbi egészen komoly lépésnek tartja a szinte heteken belül történő változást, hiszen ha tényleg az abszolút időkért szeretne küzdeni, akkor oda kell tennie magát. Ez nemcsak fejben jelent nagyobb felkészülést, hanem fizikailag is, hiszen kemény kitartásra és koncentrációra lesz szüksége ahhoz, hogy a már EB-menőkkel tarthassa a megfelelő vagy esetlegesen a még jobban elkapott ritmust. Mindenekelőtt érdemes kitérni Norbi gondolataira, aki elmondta, hogy az első évet tanulásnak tudná be, és ezt követően jöhetnének a komolyabb eredmények üldözései.

A kedden megtartott sajtótájékoztatót követően Norbi a nyilatkozatában egyértelműen utalt az Európa Bajnokság futamainak a tiszteletére, hiszen a magyar versenyeken megszokott mért kilométerek távja legalább 50-70, de akár 100 kilométerrel is több lehet az európaiak által kiírt versenynapok alatt. Ez mindenképpen komolyabb előkészületeket jelent, hiszen a páros mentális képességei mellett az autót, az abroncsot és természetesen a segítő gárdát is kezdetben igénybe veheti a szokatlan nyomás.

Az Európa Bajnokság idei állomásai közül Norbiék hatot szeretnének teljesíteni - pontosan annyit, amennyit értékelnek a nyolc fordulós szezonból. Előzetes tervek szerint a Rally Di Roma Capitale és a Rally Liepaja marad ki a sorból. A római vakáció helyett azonban nem pihen a MOL Racing Team párosa, ugyanis a srácok úgy döntöttek, hogy Magyarországon is szeretnének kilométereket gyűjteni, és erre a veszprémi futam adhat lehetőséget. A Rally Liepaja kimaradhat a sorból, mint szezonzáró megmérettetés, de ha esetlegesen helyezések múlnának rajta, akkor a pontok miatt harcba szállhatnak a Fabia R5-össel.

A Rally EB koordinátora, Jean-Baptiste Ley a Skoda Fabia R5-össel érkező versenyzőpáros hírére a következőket mondta: "Az Európa Bajnokság egyik legfontosabb célja, hogy lehetőséget biztosítson a versenyzőknek nemzetközi megmérettetésre, és örülünk annak, hogy Herczig Norbert egy top csapattal, a Baumschlager Rallye & Racing-gel a háta mögött és egy magas szintű szponzorral, a MOL Hungary-val csatlakozik hozzánk. Természetesen Norbertnek sokat kell tanulnia, de komoly tapasztalatot szerzett az évek alatt, és bízunk abban, hogy az eddigi pályafutása során elért teljesítménye az Európa Bajnokságban is megmutatkozik. "

Herczig Norbert és Ferencz Ramón terve a 2018-as Európa Bajnokságra:
2018.03.22-24.  Azores Airlines Rallye - murva
2018.05.03-05. Rally Islas Canarias - murva
2018.06.01-03. Acropolis Rally - murva
2018.06.15-17. Cyprus Rally – murva
2018.08.24-26. Barum Czech Rally Zlin – aszfalt
2018.09.21-23. Rally Poland – murva

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33