l1
l2


+

 

Al Attiyah szemet vetett a Yaris WRC-re

Február 6.
Finn hírforrások szerint hamarosan egy negyedik Yaris is beszállhat a világbajnokság küzdelmeibe. A Dakar ralit a Toyota Gazoo Racing színeiben teljesítő Nasser Al-Attiyah áll tárgyalásban a ralisok csapatfőnökével, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a katari Mexikóban vagy Portugáliában ott lehet a rajtnál egy új generációs WRC-vel.

Csapaton belül maradhatna, ám mégis más sportágban és kategóriában tehetné próbára magát Nasser Al-Attiyah. A katari versenyző a hét elején került a középpontba, miután finn hírforrások szerint nagy tárgyalásban áll a Toyota Gazoo Racing WRC csapatfőnökével, Tommi Makinen-nel.

A Toyota rali tagozata az idei szezonban három állandó versenyzővel vesz részt a világbajnokság futamain – a Yaris WRC-ket Jari-Matti Latvala, Ott Tanak és Esapekka Lappi irányíthatja. Egy bérbeadási lehetőségről azonban Al-Attiyah tárgyalásokat indítványozott, mellyel kapcsolatosan hamarosan végleges döntés születhet. Azért sem szeretnék sokáig húzni az egyezkedést, mert a királykategóriás szereplés megkezdését Mexikóban vagy Portugáliában szeretné megejteni Katar olimpiai érmese. Természetesen a versenyzés élménye ennyiben nem állna meg – Al-Attiyah érdeklődik még az olasz, a német, a katalán és a brit futamok iránt is.

Nasser Al-Attiyah 47 éves kora ellenére nem szeret pihengetni. A Dakar megmérettetései mellett, ahol idén a Toyotával az összetettbeli második helyet csípte el, korábban már szerepelt a világbajnokság mezőnyében, jobbára a WRC2-esek között, de kipróbálta a Citroen DS3 és a Ford Fiesta WRC-t is.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33