l1
l2


+

 

Rovenpera havas finn bajnokival melegít Mexikóra

Február 6.
Kalle Rovanpera otthonában készül a világbajnokság első murvás állomására. A Skoda szemtelenül fiatal, újdonsült gyári versenyzője Finnországban nézett ki egy futamot, ahol a márciusi futamra szeretne tapasztalatokat gyűjteni. Ugyan havas utak várhatnak rá a jövő héten, de bízik abban, hogy a sikeres murvás eredményhez nagyban hozzájárulhatnak a hétvégi kilométerek.

A finn rali bajnokság keretében kerül megrendezésre 2018. február 16-17. között az SM Vaakuna Rally, ahol a Skoda Motorsport legfiatalabb csillaga, Kalle Rovanpera is rajthoz áll. A mexikói felkészülés reményében választotta ki e versenyt Rovanpera, ami nem feltétlen tükrözi pontosan a világbajnokság harmadik állomásának körülményeit. Kalle mindezt mit sem bánja – a Fabia R5-össel a kilométerek gyűjtésén van a hangsúly, hogy minél jobban megismerje a cseh modellt.

"Jó érzés lesz újból vezetni az autót." - mondta el a 17 éves Rovanpera. "Monte Carlo elsőre igen érdekes volt, időnként nagyon trükkös körülményekkel. Mindösszesen 15 kilométert teszteltem hógumikkal a rajt előtt, így főként a szombati szakaszokon feltűnő hó komoly fejtöréseket okozott. Mindezek ellenére egészen jó időket sikerült összehozni, legnagyobb örömömre. Mexikó következetesebb lehet, várom már nagyon."

Mexikóban először lesz ott a rajtnál a gyári támogatottságú Skoda Fabia R5-össel Rovanpera. A  Monte-Carlo ralin Toni Gardemeister csapatának segítségével teljesítette a kilométereket, míg ugyanez az autó áll szolgálatára Finnországban, Mikkeli-ben is.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33