l1
l2


+

 

Lesz hó rendesen a Svéd Ralin

Február 6.
Az elmúlt években az időjárási körülmények miatt többször is nehéz helyzetbe került a svéd rali. A világbajnokság második állomásával úgy tűnik idén nem lesz ilyen gond, a jelenlegi felállás szerint méteres hófalak és mínuszok várják a jövő hét végén rajthoz álló párosokat.

A világbajnokság második, teljesen havas megmérettetéseként jegyzett Rally Sweden, azaz a svéd rali 2018. február 15-18. között kerül megrendezésre. Az időjárás most úgy tűnik, kedvez az eseménynek, hiszen rengeteg hó, jég és hideg várható még a jövő hétre is Varmland régiójában.

Az elmúlt években sokszor történtek útvonalmódosítások illetve szakasztörlések a kedvezőtlennek mondható, enyhe időjárási körülmények miatt. Az elmúlt hétvégén a futam szervezői minden egyes gyorsaságin végiggurultak, és legnagyobb örömükre hóval borított utakkal találkoztak. Közel tökéletesnek mondható az állapot igazi útmenti hófalakkal, ahol szó szerint a határokat súrolhatják a versenyzőpárosok.
Az elmúlt hetekben gyakran havazott, ami mellé kemény mínuszok is társultak, így az olvadás minimálisra tehető. Torsby területén a kijelölt szervizparkban hétfőn például -12 fokra zuhant a hőmérséklet. Az előrejelzések elég kecsegtetőek, hiszen várhatóan jövő héten a nappali fokok 0 és -9 között fognak mozogni.

"A srácokat hatalmas örömmel töltötte el, hogy a kijelölt szakaszokon igazi havas körülményeket találtak." - mondta Glenn Olsson, a svéd rali főszervezője. "Teljes egészében hóval fedettek az utak, és a régi, igazi havas futamokra jellemző hófalak veszi közre. Szinte tökéletes!"

"Svédország az év egyik legrangosabb eseményét rendezheti meg, ha adottak a körülmények. Az elmúlt néhány futamon megnehezedett a helyzetünk az enyhe időjárás miatt, de most nagy esély van arra, hogy végre teljes egészében havas futamot tudjunk le a jövő hétvégén."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33