l1
l2


+

 

Argentínába kerül az első R4-es Toyota

Február 8.
Dél-Amerikában mutatkozhat be az első FIA által megálmodott és R4 Kit-tel megépített versenyautó, a Kit-et készítő francia Oreca csapat által fejlesztett és az RC Competicion által versenyeztetett Toyota Etios R4 Argentínában, a világbajnoki futamon ejtheti meg a világpremiert.

Az RC Competicion neve leginkább Latin-Amerikában cseng jól, a csapat által üzemeltett versenyautói a raliban, terepraliban és ralikrosszban is vitézkednek. Korábban ők voltak az elsők, akik a mostani R4-es autóhoz eléggé hasonlító Maxi-Rally autót és most őket éri most az a megtiszteltetés, hogy megtartsák az FIA által megreformált R4-es csoport világpremierjét.

Az FIA cirka egy évvel ezelőtt hirdette ki a francia Oreca csapatot győztesként az elvileg bármilyen autóhoz alkalmazható R4-es kitek kizárólagos készítőjére. Az első ilyen kit egy Európában ismeretlen modellbe kerül, a Toyota Etios viszont Dél-Amerikában nagy népszerűségnek örvend. Az autó fejlesztésében olyan kiválóságok segédkeztek, mint Stephane Sarrazin, vagy Teemu Sunninen, előbbi elsősorban aszfalton, utóbbi pedig murván igyekezett megtalálni az Etios határait.

Fri

 

 

 

 

 

 

 

 

33