l1
l2


+

 

Paddon Észtországba viszi a Hyundai i20 WRC-t

Február 9.
A Finn Rallyra való felkészülés jegyében a Hyundai VB csapata is részt vesz az idei Észt Ralin, a világbajnok aspiráns koreai Hayden Paddon és i20 WRC képviseli az eseményen.

A Baltikum egyik legnagyobb ralis eseményére kerül sor július közepén, ahol igazán lendületes murvás utak biztosítják majd a gyorsasági szakaszokat. A szervezők célja, hogy minél több világbajnokságon szereplő páros ott legyen Tartu városában a rajtnál, hiszen e kilométerekkel hangolhatnak a finn ralira. Az első WRC-s pilóta már ki is nézte magának az észt versenyt, ugyanis ez a futam remekül illeszkedik Hayden Paddon nemzeti futamokkal dúsított szezonjába.

Első ízben kerülhet Hyundai i20 Coupe WRC a balti államok vérbeli ralis pályáira. A Shell Helix Rally Estonia 2018-as felvonásával egészen érthető célt tűztek ki maguk elé a szervezők – mivel az esemény július közepén kerül megrendezésre, így joggal bíznak abban, hogy a július végi finn világbajnoki futamra több páros is szeretne hasznos előkészületeket tenni murvás utakon a lehető legjobb eredmény érdekében. Az első jelentkező már meg is van – a Hyundai Motorsport színeiben rész-szezont teljesítő Hayden Paddon szeretne emlékezeteset alkotni az észt pályákon királykategóriás autójával.

A kiwi srác először lesz ott Tartu-ban, míg navigátora, Seb Marshall utoljára 2011-ben vett részt észt megmérettetésen.

Alain Penasse, a Hyundai Motorsport menedzsere elmondta: "Nagyon örülünk, hogy idén ott leszünk Észtországban a Shell Helix Rally-n Hayden és Seb társaságában. A múltban láttunk olyan csapatokat, akik  a finn futamra egy azt megelőző versenyen készültek fel és teszteltek is egyben. Úgy tűnt, hogy jól működik ez a menetrend, így ebben az évben eldöntöttük, hogy követjük a példát, és csatlakozunk az egyik Hyundai i20 Coupe WRC-vel egy júliusi ralihoz. Az utak Észtországban gyorsak és lendületesek, így biztos vagyok benne, hogy ez ideális felkészülési terepet biztosít a két hétre rá kezdődő finn világbajnoki futamra. A nézők igazán elkötelezettek a rali iránt, így nagyszerű lesz szórakoztatni őket - szerintem élvezni fogják a WRC-t akcióban! "

Hayden Paddon: "Már most alig várom a júliusi észt futamot! Az előző években figyelemmel követtem az eseményt, és nagyon tetszettek a gyors, szinte folyékony utak - a kedvencemnek tűnik így kívülről. Úgy gondolom, ez nagyszerű előkészülete lesz a finn világbajnoki futamnak, mely rá két hétre lesz. Bízom benne, hogy a nézők örömmel látják majd a WRC-t a versenypályán."

Urmo Aava, a Shell Helix Rally Estonia igazgatója: "Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Hyundai Motorsport figyelemmel követi a versenyeinket. Hisszük, hogy nagyszerű értékeket tudunk kínálni, és tökéletes lehetőséget nyújthatunk a júliusi futammal a finn világbajnokság felkészülésére. Biztos vagyok benne, hogy Hayden és Seb élvezni fogják az észt gyors szakaszokat, és a nézők örömmel látják majd a Hyundai i20 Coupe WRC-t először a balti államokban."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33