l1
l2


+

 

Jaeger vezetni, Mikkelsen navigálni fog

Február 10.
Helycserés támadásra készül a Hyundai Motorsport norvég versenyzőpárosa. Andreas Mikkelsen és navigátora, Anders Jaeger felcserélik a szerepeket a február 24-én kezdődő norvég bajnoki futamon - Jaeger vezet, Mikkelsen diktál. A márka marad, csupán kategóriaváltás történik, hiszen a Numedal ralin egy i20 R5-össel autózhatnak kedvükre.

Egyre másra érkeznek a hírek arról, hogy a világbajnokság résztvevői nemzeti bajnoki futamokkal egészítik ki 2018-as szezonjukat. Az idei évet az újjáépítésnek szentelő Hayden Paddon hazája bajnoksága mellett, idén a Finn Rally előtt vesz részt az Észt Ralin egy i20 WRC-vel, az ifjú Kalle Rovanpera a Mexikó Rally elé iktatott be egy havas finn bajnokit, most pedig a Hyundai norvég párosa kap egy extra futamot.

A norvég rali bajnokság harmadik fordulójára február 24-ei rajttal kerül sor, ahol egy világszinten ismert duó is mozgolódik majd a rajtvonalnál. A Numedal ralin a Hyundai Motorsport teljes munkaidős világbajnokságon szereplő párosa, Andreas Mikkelsen és Anders Jaeger is ott lesz - vagyis pont fordítva, Anders Jaeger és Andreas Mikkelsen a helyes sorrend. A gyors és trükkös, várhatóan teljesen havas erdei utakon az állandó navigátori szerepből kilépő Jaeger veszi át a kormányt, míg a bal1-ben helyet foglaló Mikkelsen ezúttal az itinerolvasásban élheti ki rali iránti szeretetét. Magához a márkához hűek maradnak, csak kategóriaváltás történik, ugyanis egy Hyundai i20 R5-össel tervezik teljesíteni a február végi megmérettetést.

"Egy igazi kaland lesz számunkra ez a verseny. Új élményben részesedhetünk mind a ketten, és természetesen a jókedven és a páratlan hangulaton lesz a hangsúly." - tette közzé gondolatait az eset kapcsán Mikkelsen a hivatalos weboldalán.

A gondolat Mikkelsen szerint nem újkeletű, hiszen már 2016-ban elgondolkodott azon, mit adhatna szülinapi ajándéknak állandó segítőjének, Anders-nek. A 28 éves navigátor ugyan csak júliusban ünnepli évfordulóját, de mindezen mit sem változtat a tény, mint egy kedves gesztus versenyzőtársa részéről. Akár elő-, akár utószülinapi ajándéknak is tekintheti.

Jaeger természetesen nagyon várja a kalandot: "Nagyon jó lesz, már alig várom! Király lenne, ha sikeresen befejezhetnénk a futamot. Versenymódban nincs bennem sok kilométer, mint sofőr, de ugyanakkor Andreas sem töltött még el sok időt a jobb oldalon. Szórakozni és szórakoztatni szeretnénk, és bármi is lesz az eredmény, ez egy jó emlék és tapasztalat lesz."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33