l1
l2


+

 

Sordo kommentálja a Svéd Rallyt a Red Bull TV-n

Február 11.
Dani Sordo sem marad svéd rali nélkül – a Hyundai spanyol versenyzője a havas VB futamon a RedBull TV szakkomentátoraként vehet részt

A RedBull TV ingyenes élő közvetítéseket sugárzó csatornája idén is töretlen népszerűségnek örvend, mely a Rali VB szezon összes állomásáról, így a soron következő Svéd Raliról is a helyszínről tudósít..

A svéd futam érdekességei
Svédország ralija a kezdetektől a világbajnoki naptár része, azaz 1973-tól, és szó szerint az év legmenőbb versenye. Az utóbbi években ugyan bőven akadtak enyhe időjárási körülmények, de a verseny pályafutásának nagy részében az uralkodó hőmérsékletek a -30 fok körüli értékek voltak. Felvételek bizonyítják a hideget – a hatalmas hófalakról szinte ping-pong labdaként pattogtak le az autók.

A versenyzők megpróbálják az autókat a hófalaknak támasztani, hogy minden kanyarban lendületesen haladjanak tovább. Annak érdekében, hogy a tapadás megfelelő legyen, szöges gumiabroncsokat alkalmaznak, mindegyikben 384 tüskével, amelyek a hó és a jég felületén szinte harapnak az alatta lévő szilárdabb talajba.

Az esemény neve ugyan Rally Sweden, a pénteki akció valójában a szomszédos Norvégiában zajlik. A nézők és versenyzők által közkedvelt pont a szombati menetrendben kapott helyet - a híres "Colin's Crest" ugrás a Vargasen gyorson.

A műsorvezetők, Matt és Mike mellé Dani Sordo csatlakozik
A műsorvezetők dream-teamje, Matt Chen és Matthew Wilson mellé ezúttal egy igen különleges vendég csatlakozik a svéd hétvégére. A Hyundai gyári versenyzője, a világbajnokság egyik sztárja, Dani Sordo kerül mikrofonvégre, aki egyébként is kimaradt csapatának svéd felállásából. A spanyol helyére Hayden Paddon került be az autóba, de Sordo-nak így sem kell hanyagolnia a világbajnokság második állomását.

A megszokott módon a Red Bull TV-n a futam minden napján lesznek élő közvetítések – természetesen a Vargasen szakasz sem marad ki a menetrendből szombaton 14:45-től. Vasárnap az utolsó, powerstage ígér még páratlan és egyben izgalmas pillanatokat.

Red Bull TV Svéd Rali közvetítések:
Napi összefoglaló (40 perc) – Február 16, péntek - 22:00
GY14 élő közvetítés (85 min.) - Február 17, szombat - 12:45
Napi összefoglaló (40 min.) - Február 17, szombat - 22:00
Napi összefoglaló (up to 90 min.) - Február 18, vasárnap - 22:00

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33