l1
l2


+

 

Megerősödik 2018-ra az R5-ös Hyundai

Február 12.
A folyamatos fejlesztési munkáknak köszönhetően a Hyundai még erősebb autóval szeretné magához csábítani leendő ügyfeleit. Az i20 R5-ös legújabb fejlesztései után sokkal megbízhatóbb és versenyképesebb fenevadat ígérnek a csapat mérnökei.

Örülhetnek a Hyundai Motorsport i20 R5-ös leendő és meglévő lügyfelei, hiszen nagyobb teljesítményű, versenyképesebb autóval rukkolt elő a csapat ügyfélosztálya. Az alap 2016-ban került bemutatásra, és azóta is folyamatosan kedvező irányba fejlődik az új generációs R5-ös, mely most egy olyan módosítási fokhoz érkezett, ami bőven megmutatkozhat időeredményekben is a versenypályákon.

A 2018-as szezonban az autóhoz tartozó főbb fejlesztések közé tartozik például a feljavított erőviszonyok, amely változó szelepvezérlést és új motortérképet is jelent egyben. A finomítások az 1,6-os motorból még több erőt próbálnak kiszívni, valamint nagyobb gázadási reakciót eredményeznek az átdolgozott ALS stratégia miatt. Ezekre a változásokra természetesen a versenyek alatt gyűjtött információk alapján került sor. Ez egy komoly lépcsőfok a fejlesztésben, de a mérnökök úgy vélik, nem ez az utolsó drasztikusnak mondható módosítás az i20 R5-ös életében - a közeljövőben még várhatóak kedvező lépések.

A változások tehát a kiterjedt, folyamatban lévő tesztek eredménye, valamint a mérnökök azon törekvései, hogy támogassák az ügyfelek csapatait az európai eseményeken. Alapos munkájuk lehetővé tette, hogy a modell számos kulcsfontosságú területét átgondolják, javítva ezzel kedvező irányba az i20 R5 teljesítményét és kezelhetőségét. Ezek közé tartozik többek között az aszfalt és a kavics beállításait meghatározó lengéscsillapítók új specifikációja.

A legfrissebb fejlesztéseknek természetesen még egy rostán át kell esniük az FIA jóvoltából, így a homologizációval március elsejével számolnak a Hyundai illetékesei. A meglévő ügyfelek szintén ettől a pillanatától fogva alkalmazhatják az autóra vonatkozó változásokat.

A Hyundai Motorsport ügyfélosztály részlegének vezetője, Andrea Adamo elmondta: "Ügyfeleinkkel folytatott elbeszélgetéseink és erőfeszítéseink során mindig arra törekszünk, hogy megbizonyosodjunk, képes az autó a bajnoki címekért is harcolni. A gyors fejlődés e kategórián belül egyértelműen azt jelenti, hogy folyamatosan dolgoznunk kell annak érdekében, hogy garantálni tudjuk az állandó versenyképességet. Ezek a legújabb fejlesztések az egyik legkomolyabbak, amelyeket az autó bemutatkozása óta tettünk, és úgy gondolom, lehetővé teszik ügyfeleink számára, hogy ismét kihívást jelentsenek a győzelmek és a bajnoki címek tekintetében, világszerte."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33