l1
l2


+

 

Bertelli visszalépett a Svéd Rallytól

Február 14.
Eggyel kevesebb WRC áll rajthoz a hétvégi VB futamon, ugyanis Lorenzo Bertelli az utolsó pillanatban visszalépett. Az olasz versenyző itt kezdte volna meg idei szezonját és a sikeres Ford Fiesta WRC-s teszt ellenére sem rajtol el február 15-én Karlstad városából.

Február 15-18. között kerül sor a világbajnokság második állomására. Svédország különleges esemény a téli körülményei miatt, és ez az idei évben úgy tűnik, tökéletesen megmutatkoznak majd a gyorsasági szakaszokon a hó és a jég birodalmára jellemző adottságok. Mint ahogy sok más versenyző, Lorenzo Bertelli is kedveli a hideget és a havat, így idén a svédeknél ülte volna meg először paripáját, egy 2017-es specifikációjú Fiesta WRC-t, azonban egy váratlan dolog hirtelen közbeszólt.

Az olasz az M-Sport Fordját még csütörtökön tesztelte, bízva abban, hogy a lehető legjobban fel tud készülni a versenyhétvégére, azonban előre nem látható munkaügyi elfoglaltsága miatt kénytelen volt a visszavonulás mellett dönteni.

"Sajnos az előre nem látható és el nem fogadható munkaszerződési kötelezettségek miatt kénytelen vagyok visszavonni nevezésemet a svéd raliról." - írta le Bertelli a twitteren. „Az egyik kedvenc eseményem és nagyon rosszul érint, hogy ki kell hagynom. Néhány nappal ezelőtt elvégeztem a tesztet, a Fiesta WRC félelmetes volt, és jól éreztem magam a hóban. Elnézést kérek a szervezőktől, az M-Sporttól, a rajongóktól és navigátoromtól, akik bíztak abban, hogy ott leszek a versenyen.”

Lorenzo Bertelli édesanyja a világhírű divattervező Miucca Prada.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33