l1
l2


+

 

Neuville nyerte a svéd bemelegítést

Február 15.
Thierry Neuville kezdett leggyorsabban a svéd rali hófalai között. A Hyundai belga versenyzője autózta a leggyorsabb időt a shakedown közel hét kilométeres szakaszán, másodikként a Citroen C3-assal Mads Östberg érkezik, míg Sebastien Ogier a harmadik idővel zárta a bemelegítést.

A Skalla shakedown csütörtök délelőtti rajtjával megkezdődött az évad egyetlen havas körülményeit ígérő eseménye. A svéd rali bemelegítéseként kijelölt 6,86 kilométeres gyors a Hyundai i20 Coupe WRC számára sikerült leggyorsabban, egészen pontosan Thierry Neuville jóvoltából. Az igazi havas élményeket ígérő megmérettésen a második idővel ezúttal az a Mads Östberg büszkélkedhet, aki először teszi próbára magát a Citroen C3-as volánja mögött. Elsőre nem is volt rossz az eredménye, hiszen mindösszesen 3 tizeddel maradt el Neuville-től, aki a harmadik körben hozta össze győztes idejét. Ostberg javára érdemes még egyébként megemlíteni, hogy a legelső körben azért álldogált ő is az élen, várva a többiek időbeli reakcióit. Ő volt az a bátor versenyző, aki megragadta az alkalmat, hogy a lehető legtöbb kilométert pakolja bele most az új autójába. Ötször futott neki a shake-nek, melyek közül az utolsó előtti körben futotta a számára legkedvezőbb eredményt.

A harmadik helyet Sebastien Ogier vette birtokba, aki 5 tizeddel maradt el a Citroen újdonsült norvég pilótájától. "Az autó jól viselkedett, és csak megerősítettük a tesztelésen generált beállításainkat, néhány apró módosításra volt csak szükségünk. Most jól jöttünk, meglátjuk, mi lesz a hétvégén." - mondta Neuville. "A hó mennyiségétől nagyon sok fog függni, még javában megkeveredhetnek a pozíciók. Vannak a mezőnyben szép számban olyan versenyzők, akik okozhatnak meglepetéseket. Figyelnünk kell, hiszen a második körre rengeteget változhat a pálya minősége az első nekifutáshoz képest."

A Citroen egy második időt követően a negyedik helynek is örülhet, hiszen Kris Meeke mindössze 2 tizeddel marad el az ötszörös világbajnoktól. Ötödik helyen Ott Tanak toporog a Toyotával, szorosan mögötte pedig Andreas Mikkelsen érkezik.

A norvég Mikkelsen keményebb felfüggesztésre váltott az első kört követően, míg csapattársa, az idei évet Svédországban kezdő Hayden Paddon egy új differenciállal próbálkozott az autó egyensúlyának javítása érdekében.

Malcolm Wilson a harmadik időnek örülhet, ám másik állandó fia, Elfyn Evans kevésbé volt sikeres a bemelegítésen - a walesi Fiestájában elektromos hiba merült fel, melyet a mérnökök gyorsan próbáltak orvosolni, és végül egy 10. időnek örülhetett a banda. Egy fokkal jobban kezdte meg svéd szereplését a finn Teemu Suninen, akinek a teljesítménye egy kilencedik pozíciót hozott csütörtökön délelőtt.

A 2018-as Rally Sweden shakedown eredménye:
1. Thierry Neuville, Hyundai i20 Coupe WRC 4:17.3
2. Mads Östberg, Citroen C3 WRC +0.3
3. Sebastien Ogier, Ford Fiesta WRC +0.8
4. Kris Meeke, Citroen C3 WRC +1.0
5. Ott Tanak, Toyota Yaris WRC +1.4
6. Andreas Mikkelsen, Hyundai i20 Coupe WRC +1.5
7. Jari-Matti Latvala, Toyota Yaris WRC +1.7
8. Craig Breen, Citroen C3 WRC +1.8
9. Teemu Suninen, Ford Fiesta WRC 1.9
10. Elfyn Evans, Ford Fiesta WRC +2.0

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33