l1
l2


+

 

Neuville: "Nem gondolok a tavalyi évre!"

Február 19.
Thierry Neuville sikeresen teljesítette tervét a világbajnokság második futamán. A belga versenyző idén a bajnoki címre hajt, mely felé a hétvégén Svédországban megtette az első komoly lépését. A győzelem mellé még pluszban két pontot is begyűjtött a vasárnapi utolsó szakaszon, így tíz pontos előnnyel várja a mexikói folytatást.

Thierry, gratulálunk, nagyszerű hétvégét tudtál le - a tavalyi év kárpótlásának érzed ezt az eredményt?

Neuville: Nem gondolok a tavalyi évre. Az idei év más, de egyértelműen kicsit jobb a meglátásunk a hétvégi győzelem után. A mi elsőségünk mellett azért nem szabad megfeledkezni a Hyundai dupla dobogójáról sem, mely pontok a konstruktőri táblán is nagyon jól jönnek. Összességében ez egy fontos hétvége volt számunkra, melynek eredményeképpen a versenyzői táblán tíz pontos előnyre tehettem szert.

A bajnokság vezetése különleges dolog, de így a következő mexikói futam bonyolultabb lehet...

Neuville: Tényleg különleges, és nem gyakran élhettük át tavaly ezt az érzést, hiszen az elmúlt év nagy részében a második helyen álltunk. Mexikó most így kemény esemény lesz, ez a játék, és ezek a szabályok. Várjuk nagyon, de tudjuk jól, nagyon nehéz menet lesz, ha dobogón szeretnénk végezni. Ha Mexikó után is még a bajnokság élén állok, akkor Korzika igazán komoly küzdelmeket hozhat.

Szombat délutántól igazán magabiztosnak tűntél.

Neuville: Igen, ott volt az a pont, mikor elkezdtem bízni és reménykedni az első helyben. Az autó nagyon jó volt, és a csapattól is hihetetlen támogatást kaptam minden egyes percben. Abban biztos voltam, hogy egy jó eredménnyel fejezzük be a futamot, de a győzelemért azért még többet kellett tenni. Az első nap a kiinduló helyzetünk kicsit nehezítette a helyzetet, de szombattól már kedvezőbben alakult a sorrend. Nagy csatát vívtunk a srácokkal, jó verseny volt.

Vasárnap reggel az első gyorson vesztettél egy kis időt - nem aggódtál miatta?

Neuville: Valahogy úgy vagyok vele, hogy amikor az élen állok, akkor vasárnap mindig sikerül veszíteni egy kis időt. Túl óvatosan kezdek be, de aztán mindig korrigálok a tempón. Végül az első helyet sikerült megszerezni, és két powerstage pont is becsúszott mellé.

Nicolas, minden pont számít – jó érzés ilyen előnnyel kezdeni a szezont?

Nicolas Gilsoul (Thierry Neuville navigátora): Tökéletes kezdés! Remek hétvége volt, jól éreztük magunkat az autóban. Ugyan támadásról beszélünk, de sokkal megfontoltabb és céltudatosabb versenyzés kell ahhoz, hogy megelőzz valakit, vagy éppen megtartsd a pozíciódat - szerencsére mindig sikerült az élen autóznunk és végül hiba nélkül értünk célba.

A Colin Crest érdekes volt részetekről, nagy pillanat volt onnan a jobb1-ből?

Gilsoul: Az ugratóval kapcsolatosan három fontos feljegyzésünk volt az itinerben. Az első kettőt az ugrató előtt kell elmondanom, míg a harmadik pontot akkor, amikor éppen elugratunk. Elolvastam, felnéztem, és amit láttam, nem akartam elhinni - teljesen mintha az én oldalamon álltunk volna. Nem számítottam rá. Egy másodpercig meglepett, de utána rögtön rendben volt minden.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33