l1
l2


+

 

Katsuta: "Nagyon jó érzés nyerni!"

Február 20.
Meglepetés győzelem született a WRC2-esek mezőnyében a svéd ralin. Akik követik a bajnokság küzdelmeit, ők egyértelműen hazai elsőséggel kalkuláltak, Takamoto Katsuta azonban keresztülhúzta a számításokat.

Takamoto, hihetetlen eredményt értél el, hogyan érzed most magad?

Katsuta: "Nem volt egyszerű a hétvége, hiszen Pontus (Tidemand) és Ole-Christian (Veiby) eszméletlen gyors versenyzők és a téli körülmények között rengeteg tapasztalattal rendelkeznek. Szükségünk volt egy folyamatos nyomásra, hogy végig kitartsunk és az utolsó méterekig az úton maradjunk. Összességében nagyon nehéz volt, de megérte, nagyon jó érzés nyerni."

Ez egy nagyszerű évkezdés...

Katsuta: "Igen, jobbat nem is kívánhatnék."

Az idei évben véleményed szerint hol lehetsz még erős a kategóriádban?

Katsuta: "Jyvaskyla-ban élek, így Finnország lehet a következő. A finn utakon nagyon sokat tesztelünk, finn bajnoki futamokat is teljesítettem, így nagyon sok tapasztalatom van a környékről. A legközelebbi győzelmemet tehát ott remélem."

Ez egy óriási eredmény, hiszen helyi ismeretekkel rendelkező versenyzőket győztetek le.

Marko Salminen (Takamoto Katsuta navigátora): „Ahogy Taka is mondta – hihetetlen! Én elsőre azt gondoltam, hogy a Skoda gyári versenyzői után majd harmadikként esetleg mi következhetünk. Az elmúlt évben rengeteg fejlődtünk és teszteltünk, ennek pedig most meg is lett az eredménye. Nagyon jó dolog nyerni.”

Az egy év leforgása alatt miben változhattatok?

Salminen: "Szerintem a kulcsa az egésznek a rengeteg teszt.”

Katsuta: „Az angolom nagyon sokat javult, három éve még alig beszéltem angolul :) ”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33