l1
l2


+

 

Mikkelsen: "Tudjuk mire kell figyelnünk..."

Február 20.
Andreas Mikkelsen a Hyundai színeiben életében először állhatott fel a dobogóra. Számára elsősorban ezért és a powerstage plusz három pontjáért volt különleges a svéd megmérettetés, a csapatnak azonban dupla örömöt szerzett, hiszen a kettős dobogóval a Hyundai élre állt a Márka VB-n.

Andreas, különleges dolog, hogy a Hyundai színeiben először álltál fel a dobogóra?

Mikkelsen: "Jó érzés az élmezőnyben lenni, ünnepelni. Monte-Carlo nem a tervek szerint alakult, így borzasztóan örülünk, hogy jó eredménnyel újból visszatértünk a bajnokságba. Mindezek mellett bevallom őszintén, kicsit csalódott vagyok. Egy kicsit többet szerettem volna kihozni a hétvégéből. Thierry és Craig fantasztikus teljesítményt mutatott, mind a ketten magabiztos versenyzéssel végeztek előttem. Tudjuk mire kell figyelnünk majd a következő teszteken, amivel egy olyan mexikói futamra készülünk fel, amihez nagy reményeket fűzök.”

Hogy látod, min kell javítani?

Mikkelsen: "A tesztek során most olyan beállítást sikerült találnom, mellyel az autó hátulja nagyon agresszívre sikeredett - kényelmes volt, de nem egészen, így a szakaszokat nehezebb feladat volt megtámadni. Anders segítségével eredményes munkát végeztünk, egy hibát elkövettünk, de szerencsére több probléma nem csúszott be a hétvégébe."

Mexikóban egészen kedvező rajtpozíciód lesz.

Mikkelsen: "Pontszámítás szempontból egész jó. Mivel még év elején vagyunk, egészen közel vagyunk egymáshoz a bajnokságban, és ez a rajtpozíció feltételezem, kedvező lesz a számunkra. Bízom benne, hogy a jövő heti teszteken sikeresen megtaláljuk majd a megfelelő beállításokat.”

Anders, hogyan érezted magad?

Anders Jaeger (Andreas Mikkelsen navigátora): "Nagyon jó volt! Elképesztő volt Svédországban ilyen utakon versenyezni - még akkor is, ha nem mindig voltak egyenlő feltételek. Jól éreztük magunkat, mindezek mellett pedig az időeredmények is viszonylag kedvezően alakultak. Ez egy olyan futam, ahol teljes mértékben számít a gyorsaság, Andreas sokszor őrült és bevállalós volt, ami kell ide. Nagyszerű érzés dobogón lenni a Monte-Carloban megtapasztalt csalódás után. Mexikóban hatodikként rajtolunk majd , ami szerintem kedvező, és hozzásegíthet minket ahhoz, hogy ismét az élmezőnyben domináljunk."

Hamarosan Hyundai győztesként fogunk titeket látni?

Jaeger: "Talán Mexikóban, de majd kiderül..."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33