l1
l2


+

 

Sebastien Loeb újra VB futam nevezési listáján

Február 23.
Tizenegy WRC jelentkezett a szezon első murvaversenyére. A Mexikó Ralira a gyári csapatok a Citroen kivételével három autóval érkeznek, náluk azonban nem akárki kapja az egyik C3 WRC-t, Sebastien Loeb tér vissza a VB-re!

Március 8-ai rajttal kezdetét veszi a világbajnokság harmadik megmérettetése, melynek keretében a rali krémje első ízben kerekedik fel és utazik a tengerentúlra. A Rally Guanajuato Mexico nevezési listája huszonnyolc párost rejt, melynek csaknem felét a WRC mezőny teszik ki.

A legnagyobb meglepetést nem kétség, hogy a a tavalyi győztes csapat, a Citroen Racing fogja szolgáltatni március második hétvégéjén. Kris Meeke a 2017-es látványos és parádés elsősége után újabb lehetőséget kap a bizonyításra, azonban csapat reménységként nem ő lesz az egyetlen. A C3 WRC másik autóját a márka kilencszeres világbajnoka, Sebastien Loeb kapja meg.

A legutolsó svéd futamon elért eredmények fényében a Hyundai Motorsport kerül bizonyos értelemben a középpontba. Thierry Neuville elhódította a dobogó legfelső fokát a skandivánoknál, mely következtében az összetettbeli ponttábla élére került - ez pedig egyenlő azzal, hogy a pénteki gyorsasági szakaszokat ő fogja megnyitni. Komoly hátrány ez a belga számára, de nem lehetetlen a küzdelem az i20 Coupe WRC-vel. Csapattársa, a svédeknél szintén dobogós Andreas Mikkelsen már kedvezőbb helyzetben van, és a norvég nem tagadja, hogy élmezőnybeli helyekre fog törni Mexikóban. A harmadik autót ezúttal Dani Sordo-é, aki Monte után juthat ismét szóhoz.

Az M-Sport Ford egyesülete megtartotta előző futambeli felállását. Az ötszörös világbajnok, Sebastien Ogier és a másik Fiesta WRC állandó versenyzője, Elfyn Evans mellett Teemu Suninen hozhat Wilson bácsi számára értékes konstruktőri illetve egyéni pontokat. Tavaly Ogier másodikként ünnepelt Meeke mögött, és lényegében most sem lesz egyszerű dolga, hiszen Neuville után rögtön ő következik a pénteki gyorsokon.
A Toyota Gazoo Racing murvás futamra építve bizakodva utazik Mexikóba. Esapekka Lappi, Jari-Matti Latvala és Ott Tanak sikeres tesztelések közepette gyúrt rá az évad első kavicsos megmérettetésére, így Tommi Makinen fiai a legjobbat szeretnék mutatni március 8-11. között.

A WRC2-esek mezőnye picit szegényesebb lesz ugyan, de a meghatározó tagok nem hiányozhatnak – nagy csata ígérkezik a két Skodás versenyző, Pontus Tidemand és Kalle Rovanpera között, míg a Hyundai színeiben azért Jari Huttunen is szeretne beleszólni a pontok alakulásába.

A Rally Guanajuato Mexico nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33