l1
l2


+

 

Craig Breen lesz a Mexikó Rally szakkommentátora

Március 4.
Újabb aktív VB résztvevőre csapott le a RedBull TV a világbajnokság következő állomásának közvetítése alkalmával. Az online felület a Citroen versenyzőjét, a Svéd Rally egyik legjobbját, Craig Breent kérte fel kommentátori feladatokra. 

Igazi szélsőségeket élnek meg ez alkalommal a rali világbajnokság résztvevői és követői – a kemény svéd téli napok után igazi nyári hangulatban találhatják magukat az érintettek március 8-11. között Mexikó jóvoltából. A RedBull TV a harmadik állomásról is érkezik az érdekesbbnél érdekesebb bejelentkezésekkel, közvetítésekkel – a csatorna ezúttal a svéd rali második helyezettjét szemelte ki magának, aki helyét átadva a kilencszeres rali világbajnoknak egyébként is hanyagolná a mexikói kilométereket. Craig Breen a megkeresésre lelkesen mondott igent, így róla sem kell megfeledkeznünk március 8-11. között - csatlakozva a Red Bull TV csapatához, egész hétvégén hallhatjuk majd az ír fiú gondolatait, amelyet továbbra is ingyenesen tekinthetünk meg a redbull.tv/wrc címen vagy a letölthető alkalmazáson keresztül.

Rally Guanajuato Mexico – a levegőcsempész
A Mexikó rali a szezon első igazi kavicsos megmérettetése, mely meglehetősen eltér Monte Carlo és Svédország téli körülményeitől. A hőmérséklet a 30 Celsius fokot tapossa, mely igen megviseli az autók alkatrészeit, valamint a személyzetet.

A tengerszint feletti magasság Mexikó egyik legfontosabb tényezője, mivel az útvonal a teljes szezon legmagasabb pontján 2737 méteren is kijelölésre került. A vékonyabb levegőréteg a motorok teljesítményét veszik igénybe - akár 20 százalékát is elveszíthetik.

Mexikóban jó hangulatú verseny szokott lenni, melyről a futam ütemterve bizonyosan gondoskodik. Csütörtökön látványos szakasszal kezdődik a menet Guanajuato régi bányászati ??alagútjain keresztül, míg a León-ban felállított rali bázis mellett pénteken és szombaton is az utcán teljesítenek pár kört a párosok élvezhető nézőbarát helyek mellett elhaladva.

Az esemény különlegessége egy versenyző, aki miatt számos rajongó betervezheti a jövő hétvégét – ő Sébastien Loeb, a kilencszeres világbajnok, aki a Citroen színeiben tér vissza a Rally VB-re. A világbajnokság harmadik futama mellett még két helyen lesz látható a francia - a tervek szerint a Tour de Corse és a Spanyol Rali kerül bele az idei menetrendjébe.

A szezon első métereitől kezdve komoly izgalmak szemtanúi lehetünk - Thierry Neuville 4 percet veszített a Monte Carlo első szakaszán, de Svédországban már sikeresen behajtotta a győzelmet, így pedig Sebastien Ogier előtt 10 ponttal szerepel az összetettbeli táblán.

Mexikó lehet a "legendák harcának" helyszíne, hiszen a két francia, a sokszoros világbajnokok, Loeb és Ogier mérhetik össze erejüket az ikonikus szakaszokon.

Frissen a dobogóról érkezik Breen, aki a helyi idegenvezetővel, Tavo-val kerül képernyőre

Loeb visszatérése egyben azt jelenti, hogy Craig Breen a mexikói pálya szélén követheti csak a pontokért vívott harcot, de a Red Bull TV szakértői kommentátoraként azonban mégis résztvevője lehet az eseménynek hasznos tudásával. A szerkesztők nem is találhattak volna jobb alanyt – ő volt az, aki Neuville-re nyomás gyakorolt, most pedig kívülről értékelheti majd a futam történéseit.

Segítségére és mellette a Baja 1000 és a Baja 500 versenyek győztese, Tavo lesz, aki megosztja bőséges tapasztalatait azzal kapcsolatosan, hogy milyen gyorsan halad át a sziklás és poros utakon a mezőny -, valamint néhány történetet a hollywoodi kaszkadőrködésről is hallhatunk majd tőle.

A RedBull TV mexikói menetrendje:

Összefoglaló show (45 perc) – Péntek, március 9. - 22:00 helyi idő szerint
Élő közvetítés SS11 (85 perc) – Szombat, március 10. - 10:45 helyi idő szerint (17:45 CET)
Összefoglaló show (40 perc) – Szombat, március 10. - 22:00 helyi idő szerint
Összefoglaló show (85 perc) – Vasárnap, március 11. - 22:00 helyi idő szerint

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33