l1
l2


+

 

Martin Koci az EB-n folytatja

Március 6.
Újabb fiatal tehetséggel gazdagodik az Európa Bajnokság, a Skoda Szlovákia színeiben Martin Koci az U28-as bajnokságban tör a babérokra. A Fabia R5-össel nemcsak nemzetközi szinten, hanem hazájában is szeretne bizonyítani.

A 24 éves Martin Koci a szlovákiai SKODA Motorsport Fabia R5-ös pilótájaként mutatkozott be a hét második felében, mely autóval a nemzeti bajnokság mellett bizonyítani szeretne az EB eseményein is, ahol olyan vetélytársakkal küzdhet meg, mint Fredrik Ahlin, Chris Ingram, Frank Tore Larsen, Pierre-Louis Loubet, Laurent Pellier vagy éppen a német Skoda Motorsport támogatását élvező Fabian Kreim.

Fő támogatója édesapja, Michal Koci vállalata, a Styllex Motorsport, mely egyesület a futamok alatt is Martin segítségére lesz. Jobbján Filip Schovánek foglal majd helyet cseh színekben, aki az egykori európai bajnoknak, Jan Kopecky-nek is a segítségére volt. Első megmérettetésük az Azori-Szigeteken lesz március 22-24. között.

"Nagyon örülök annak, hogy a szlovákiai SKODA AUTO, a jégkorong és kerékpározás erős partnere új fejezetet nyit a szponzorálásban." - mondta a cég részéről Marek Ružička. „Márkánk története és a nemzetközi autós sikerek után logikus lépés a szlovákiai autósport támogatása. Meg vagyok győződve arról, hogy kategóriájában a legjobb autó a Fabia R5-ös, Martin pedig egy tehetséges versenyző, akitől jó eredményeket remélhetünk. "

Jean-Baptiste Ley, az EB koordinátora elmondta: "Nagyon jó hír, hogy Martin Koci az EB Junior U28-as bajnokságában a sikeres, ígéretes fiatal vezetők közé tartozik majd - és egy díjnyertes világbajnoki autóval csatlakozik hozzánk. Teljesítménye nagyon erősnek mutatkozott - tavaly nyáron a cseh Barum ralin a bajnokság állandó résztvevői mellett mutatta meg igazi versenyképes hozzáállását. A szezon első, Azores Airlines Rally kemény esemény lehet ugyan a számára kezdésnek, de tökéletes lehetőség a tapasztalatok kiépítéséhez és az önmegvalósításhoz.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33