l1
l2


+

 

Harmincöt R5-ös és három magyar páros az EB szezonnyitón

Március 11.
Igazán bíztató nevezési listával kezdődnek el az Európa Bajnokság 2018-as küzdelmei. A szezonnyitó Azori-szigeteken nem kevesebb, mint harmincöt R5-ös várja majd a rajt pillanatát, akik közül ketten magyar színekben bizonyíthatnak. Herczig Norbert és Botka Dávid mellett harmadikként ifjabb Érdinek szoríthatunk, aki az ERC2-esek között tör babérokra.

Már nem kell sokat várni kontinensviadalunk rajtjáig, hiszen a hónap második felében újult erővel kezdődnek meg az Európa Bajnokság küzdelmei. A sorozat szezonnyitó futamára az Azori-Szigeteken március 22-24. között kerül sor, ahol a szervezők büszkén lengethetik a kiadott nevezési listát.

A jövő hét második felében esedékes rajtceremóniára egészen pontosan harmincöt R5-ös autót várnak az azoriak, ahonnan természetesen nem hiányozhat a futam tavalyi győztese, Bruno Magalhaes sem. Rajta kívül azért még szép számban akadnak számunkra is érdekes nevek a listán – a bajnoki címre éhes Alexey Lukyanuk, a németek bajnoka, Fabian Kreim, a portugál bajnok, Carlos Vieira, az azoriak többszörös elsője, Ricardo Moura, de ott lesz többek között Marijan Griebel, Chris Ingram, Martin Koci vagy éppen az a Tamara Molinaro, aki hölgy létére csüccsen bele egy Ford Fiesta R5-ösbe. E kategóriában magyar részről is akad ám érdekesség – a több éve EB-n domináló Botka Dávid mellett az idei szezonban még egyszer biztosan lengethejük majd a magyar zászlót a nagyok között, hiszen Herczig Norbert érkezik a nemzetközi mezőnybe egy Skoda Fabia R5-össel.

A nevezési lista pontosan hetvenhat párost rejt, így gyors matematikai számolással megállapíthatjuk, hogy közel a mezőny felét e sorozatban királykategóriásnak számító autók teszik majd ki. Az ERC2-esek mezőnyében azért akad még egy magyar páros ifjabb Érdi Tibor és Papp György személyében, akik az Evo X-essel kívánják gyűjteni további sikeres eredményeiket.

Azores Airlines Rallye 2018 nevezések: tények és adatok

  • 35: R5-ös autó
  • 12: versenyző az ERC Junior 28 év alatti kategóriában
  • 11: versenyző az ERC Junior 27 év alatti kategóriában
  • 60: nevezés a nemzetközi mezőnybe
  • 54: regisztrált EB versenyző
  • 22: nemzet képviselteti magát
  • 9: gyártó összecsapása

Jean-Baptiste Ley, az EB koordinátora elmondta: "Igazán páratlan nevezési listával indítjuk a szezont - különösen figyelemre méltó az R5-össel rajthoz álló versenyzőpárosok, és a junior kategóriában szereplő duók száma. Míg az Azori-szigetek a naptár leglátványosabb eseményei közé tartozik, az Atlanti-óceán közepén álló környezet egyben logisztikai kihívást is jelent. Ennek ellenére mindenki felkészült, és a szezonnyitóval megkezdik a pontgyűjtést. A küzdelmek izgalmasnak ígérkeznek, és pozitívan tekintünk már most az előttünk álló futamokra is."

Az Azores Airlines Rally 2018 nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33