l1
l2


+

 

Lukjanuk a bajnoki címért száll harcba

Március 15.
Alexey Lukyanuk újult erővel és várja az Európa Bajnokság idei rajtját. Az orosz versenyző minden egyes állomáson ott szeretne lenni annak reményében, hogy 2018 az ő szezonja lehet, bízva abban, hogy eredményei akár egy év végi elsőséget is hozhatnak végre a számára.

Az orosz kamikaze pilóta, Alexey Lukyanuk eltökélt szándéka, hogy 2018 bajnoka lehessen. A tavalyi sérüléséből már közel teljesen felépülő versenyző e tervet mindazok ellenére eszelte ki, hogy tisztában van az újonnan érkező tehetséges fiatalok kilétével, akik nagy része főként az U28-as kategóriában alkothatnak majd meglepő pillanatokat.

A teljes szezon lehetőségével már korábban is szemezett Lukyanuk, azonban finanszírozási kérdésekben most tisztázódott le a helyzet annyira, hogy hivatalosan is bejelentse a hírt. A sorozat hivatalos honlapján megjelent információk szerint a felállás változatlan - segítségére honfitársa, Alexey Arnautov lesz, és a már szokásosnak számító Ford Fiesta R5-ös, mely a H-Racing által teljesítheti mind a nyolc állomást, a Qiwi támogatásával. 

"Megközelítésünket megváltoztattuk az autó beállításaira vonatkozóan, és új mérnökkel kezdtünk dolgozni, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a világbajnoki futamoknak köszönhetően. " - mondta a 37 éves pilóta. "Sikeres teszteket fejeztünk be Olaszországban, és mind a Fiesta, mind az én tekintetemben elégedettek vagyunk az általunk végzett lépésekkel. Jó érzések vannak most bennem, várom a rajtot.”

Annak ellenére, hogy a tavalyi Azori-szigetekről idő előtt búcsúzott az orosz, kedveli a murvás felszíneket. "Szeretem az Azori futamot! Amikor először elrajtoltunk itt 2016-ban, meglehetősen gyorsan megszoktuk a környezetet, és jól haladtunk a szakaszokon. Keskenyek, nagyon technikásak, meglehetősen jó tapadást biztosítanak a gyorsok, és annak ellenére, hogy a felület csúszós és laza, kedvelem. Bízom benne, hogy korábbi tapasztalataink idén segítégünkre lesznek. Azt tervezem, hogy elővesszük a tavalyi pályafelírásokat, ugyanis a szakaszok 95 százaléka hasonló lesz 2017-hez."

Lukyanuk látványos autózásaival és parádés kieséseivel meghatározó egyénisége a sorozatnak. Tavaly az Azori-Szigeteken ugyan kiesett, de a Kanári-Szigeteken győzni tudott, azonban ezt követően egy sajnálatos tesztbaleset rövidebb időre megszakította karrierjét. Az év második felében még javában épülgetett testileg, lelkileg, ennek ellenére a lengyel Rzeszow és a cseh Barum ralin képes volt bizonyítani. A nézők kedvelik, és a sorozat vezetői is értékelik igyekezetét - nem véletlenül kapta meg az elmúlt év végén a Colin McRae díjat.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33