l1
l2


+

 

Ogier egyik legjobbbját nyújtotta Mexikóban

Március 15.
A kezdeti nehézségek ellenére Sebastien Ogier egy igazán sikeres hétvégét tudhat maga mögött. A idei szezonban második győzelmét megszerző francia világbajnok remek teljesítményének köszönhetően megnyerte a Mexikó ralit, minek köszönhetően újból az élről várhatja a folytatást.

Sebastien, számodra igazán kedves a mexikói futam. Tíz évvel ezelőtt itt debütáltál a világbajnokságon, ahol a Juniorok között azonnal győzelemmel ünnepelhetted a bemutatkozásodat. Az elmúlt hétvégén pedig a legnagyobbak között bizonyultál a leggyorsabbnak. Hogy érzed magad?

Ogier: "Elmondhatatlanul boldog vagyok! A tíz évvel ezelőtti JWRC győzelem feledhetetlen számunkra Julien-nel. Olyan itt lenni, mintha álmodnánk. Mindig is nehéz dolog bizonyítani Mexikóban - én nyomtam, ahogy tudtam, Julien is a legjobbat hozta ki magából, és a csapat is mindent megtett az első hely reményében. Értékes pontokat gyűjtöttünk most be, mely előremutató az idei szezonban."

Úgy gondolod, az egész hétvégén feszegetted a határokat?

Ogier: "Igen, sokszor éreztem a hétvégén, hogy most elég, és ne tovább. Az első nap komoly kihívásokat rejtett, hiszen a mezőny elején takarítottunk, és ott nagyon kellett érezni, mi az, ami még belefér. Volt egy kis frusztráció azért pénteken hiszen ha a győzelemért akarunk küzdeni, akkor minél kisebb időveszteségre kell törekedni. Szombaton már jobb helyzetben voltunk, délután pedig már bátran mertünk támadni. Átvettük a vezetést, és onnantól kezdve arra kellett figyelnünk, hogy az előnyünket képesek legyünk megtartani."

Mikor gondoltad azt, hogy tényleg lehet esélyed a győzelemre?

Ogier: "Szombat délben kezdtünk el nyomást gyakorolni a többiekre. A különbség 15 másodperc volt, végül Seb (Loeb) defektet kapott. Ha nem történik ez, akkor úgy gondolom, jobban feszegetnünk kellett volna azokat a bizonyos határokat. Szoros csata lett volna akkor. Seb igazán visszatért közénk, nem sokan lettek volna képesek ilyen teljesítményre. Szép munka volt Seb, ezúton is gratulálok!"

Julien, hogyan érzed magad a tizedik évforduló után?

Julien Ingrassia (Seb Ogier navigátora): „Gyönyörű esemény a Mexikó rali, de nem olyan egyszerű, mint amilyennek először látszik. A szakaszok viszonylag közel vannak a szervizparkhoz, mindezek ellenére kőkemény kihívásokat jelent."

Hihetetlen ütemet diktáltál. Szinte nyomás alatt kellett végig diktálnod a kanyarokat, így egyértelműen kemény hétvégét tudtál le.

Ingrassia: "Ez a mi feladatunk. Egy navigátornak sok egyéb teendője is van - mint a navigáció, a tankolás és a más aprónak tűnő dolgok. Minden navigátor kiváló munkát végzett a hétvégén, akikkel jó csatákat vívtunk a mexikói utakon. Régóta nem éreztük magunkénak annyira az autót, mint most.”
Jó volt Daniel Elenát újra a jobb egyben látni?

Ingrassia: "Nem változott sokat, jó volt látni újra közöttünk. A Dakaron ugyan akadtak gondjai, de a hétvégén szabad perceinkben örömmel osztottunk meg vele fotókat, kedves emlékeket."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33